ΕΛΛΑΔΑ

«Εμπιστεύτηκα το παιδί μου σε δολοφόνο»-Το ξέσπασμα μάνας στη δίκη του «ψευτογιατρού»

«Εμπιστεύτηκα το παιδί μου σε δολοφόνο»-Το ξέσπασμα μάνας στη δίκη του «ψευτογιατρού»
Συγκλονιστική κατάθεση στη δίκη του «ψευτογιατρού» INTIME

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας 16χρονου αγοριού που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο με τον "ψευτογιατρό" να τη διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά.

Ξεσπώντας σε λυγμούς η γυναίκα καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι ο «ψευτογιατρός» την έπεισε πως το παιδί της θα είχε πλήρη ιάση. Αντ' αυτού το παιδί έπεσε σε κώμα στο νοσοκομείο και απεβιώσε.

"Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου,τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα;; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε μάλιστα στον «ψευτογιατρό» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκανε στο παιδί.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως γνώρισε το «ψευτογιατρό» μέσω δικηγόρου.

«Έμαθα από αυτόν από δικηγόρο Αθηνών Μ.Γ., μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Η πρώτη συνάντηση όπως είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών. «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω τον «γιατρό κύριο Κόντο». Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, Έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;».


Η μάρτυρας όπως περιέγραψε από κατηγορούμενο « η επόμενη συνάντηση έγινε τέλη Ιουνίου, ήθελε να γνωρίσει τον άνδρα μου και να δει και παιδί. Είχα πειστεί οτι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ιάση στο παιδί μου. Χαίρομαι που έχουμε βρει ένα άλλο όπλο. Σε εμένα είπε για φάρμακα διότι ήξερε τι έπρεπε να πει σε μένα, με τρόπο που του μίλησα. Το ότι μου σύστησε γιατρό δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».


Η μάρτυρας περιέγραψε πως το παιδί της υποτροπίασε τελικά με τον κατηγορούμενο να τους λέει πως «δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά». Γερμανοί και Γάλλοι ήθελαν επανέλεγχο. Ο κατηγορούμενος μας έλεγε ότι δεν υπάρχει υποτροπή, «ξεκινάμε θεραπεία, θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα»».

Ο 6χρονος άρχισε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» ωστόσο όπως περιέγραψε η μάρτυρας άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες.

«Ο γιος μου, μου έλεγε πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου «θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας» Εκείνος μου απαντούσε «δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά». Μου παρουσίαζε το παιδί, κακομαθημένο μου. Κι πίστευα ό, τι μου έλεγε».

Η μάρτυρας γνώρισε όπως είπε στον «ψευτογιατρό» και την οικογένεια της 14χρονης, επίσης θύματος του. «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».

Ο «ψευτογιατρός» του έλεγε όπως περιέγραψε η μάρτυρας ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα ενώ ακόμα και πριν πέσει σε κώμα της έλεγε ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας ενώ επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ