ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Ηλεία: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα

Κακοκαιρία - Ηλεία: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα
Υπερχείλησε ο ποταμός Βέργας σε Βάρδα και Μανωλάδα ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάρδα και στη Μανωλάδα στην Ηλεία όπου έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

H ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και στους κατοίκους της περιοχής σύμφωνα με το pelop.gr εστάλη μήνυμα από το 112 καθώς η κακοκαιρία πλήττει την περιοχή εδώ και αρκετές ώρες.

Iδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση κατά μήκος του ποταμού Βέργα στην Βάρδα και στην Μανωλάδα. Το ποτάμι σε κάποια σημεία έχει υπερχειλίσει εδώ και ώρες, ενώ μηχανήματα έργου επιχειρούν να ενισχύσουν τα αναχώματα καθώς υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

H βροχή έχει σταματήσει εδώ και πάρα πολλές ώρες ωστόσο τα νερά που έρχονται από πιο ψηλές περιοχές της Βουπρασίας, σύμφωνα με το ilialive.gr έχουν επιβαρύνει αρκετά το ποτάμι και ευχή όλων είναι να μη βρέξει καθόλου τις επόμενες ώρες.

Ενας νεκρός στην Ηλεία από τη κακοκαιρία

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου, ένας 65χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού όταν χείμαρρος από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή, παρέσυρε το αυτοκίνητό του.

Ο άτυχος δάσκαλος προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του ένα αρδευτικό κανάλι, όταν ξαφνικά τα ορμητικά νερά που έρρεαν στο σημείο, παρέσυραν τον ίδιο και το όχημά του.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο εντόπισε έπειτα από αρκετή ώρα το αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο ίδιος νεκρός σε μια απόσταση 15-20 μέτρων από το όχημά του.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός Βάρδας. Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική κυρίως στις περιοχές Γαστούνη και Βαρθολομιο, ενώ έχουν σταλεί μηχανήματα του Δήμου για να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Στο χωριό Κουρτέσι οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρές ζημιές, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ κάτοικοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και κινδύνεψαν να πνιγούν.

Απεγκλωβισμός μαθητών από το Δημοτικό Βαρθολομιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη τοπική ιστοσελίδα patrisnews.com υπήρξε επέμβαση της πυροσβεστικής στο Δημοτικό σχολείο Βαρθολομιού, ενώ πραγματοποιείται απεγκλωβισμός των μαθητών. Σταδιακά με τρακτέρ και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού μεταφέρουν τα παιδιά, καθώς οι γύρω δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και οι γονείς δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ