ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: «Χείμαρρος» η εθνική οδός Πατρών-Πύργου - Μετρούν πληγές σε Ηλεία και Αλεποχώρι

Κακοκαιρία: «Χείμαρρος» η εθνική οδός Πατρών-Πύργου - Μετρούν πληγές σε Ηλεία και Αλεποχώρι
Μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να βοηθήσουν ώστε ο χείμαρρος να βρει διέξοδο

Συνεχίζουν να πλήττουν με σφοδρότητα τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη Δυτική Ελλάδα. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, πλημμύρισε η εθνική οδός Πατρών - Πύργου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Την ίδια ώρα, δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι σε Ηλεία και Αλεποχώρι που χτυπήθηκαν ανελέητα από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εθνική οδός Πατρών – Πύργου έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι μετά από λίγα λεπτά βροχής το απόγευμα, με τους οδηγούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα αυτοκίνητά τους, να περνούν δύσκολες ώρες. Μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να βοηθήσουν ώστε ο χείμαρρος να βρει διέξοδο.

Μετρούν πληγές σε Ηλεία και Αλεποχώρι

Για ακόμα μια φορά περιοχές της χώρας βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα ορμητικά νερά και τη λάσπη που δημιουργήθηκε, μετά από σφοδρή κακοκαιρία. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκαν τόσο η Ηλεία όσο και το Αλεποχώρι.

Η κακοκαιρία αποδείχθηκε φονική καθώς κόστισε τη ζωή ενός 65χρονου στην Ηλεία, ενώ το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους περισσότερους να προσπαθούν να μετρήσουν τις πληγές τους και να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Σε αρκετές περιοχές στους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης άρχισε και καταγραφή των ζημιών, ωστόσο, από το απόγευμα του Σαββάτου ένα ακόμα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε την περιοχή.

«Πνίγηκε» στη λάσπη το Αλεποχώρι

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και δημιούργησε προβλήματα στο Αλεποχώρι όπου δεν έχουν γίνει τα αντιδιαβρωτικά έργα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Έξι μήνες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, δεν έγιναν όσα έπρεπε, με αποτέλεσμα τόνοι λάσπης να πνίξουν την περιοχή και να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ