ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας
O Πειραιώτης δημοσιογράφος έφυγε σε ηλικία 85 ετών. Screen Grab/YouTube

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας.

Ο Γιάννης Φύτρας είχε ταυτίσει το όνομά του με το Πειραϊκό-Ναυτιλιακό ρεπορτάζ, το οποίο υπηρέτησε σαράντα ολόκληρα χρόνια. Εργάστηκε με ήθος, ζήλο για το λειτούργημα και ευρυμάθεια, ακούραστος στο ρεπορτάζ, και συναρπαστικό χειρόγραφο.

Το βιογραφικό του

Ο Γιάννης Φύτρας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936. Στα πολλά και γόνιμα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας κάλυψε το πειραϊκό, ναυτιλιακό κι αστυνομικό ρεπορτάζ σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά: «Ελευθεροτυπία», «Αθηναϊκή», «Εξπρές», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ελληνικός Βορράς», «Εθνικός Κήρυξ», «Σημερινά», «Επικαιρότητα», «Ναυτικά Χρονικά», «Ναυτική Ελλάς». Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημ. «Φωνή του Πειραιώς». Συνεργάστηκε επίσης με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «Αntena», και με το πρακτορείο «Reuters».

Ήταν από τους συγγραφείς του περίφημου περιοδικού «Μάσκα».

Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Γκρίζα Ανατολή» και «Αποστασία Νεκρών» και το βιβλίο ''το ρεπορτάζ της ζωής μου'' που άφησε παρακαταθήκη στους νεότερους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με θλίψη τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιάννη Φύτρα. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αναπαύσεως, στο Γ’ Νεκροταφείο. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ