ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω θυελλωδών ανέμων

Καιρός: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω θυελλωδών ανέμων
Τα δρομολόγια για νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του «Blue Star Delos» στις 07:25 για Πάρο, Νάξο, Ιο και Θήρα και στις 07:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο,Τήνο και Μύκονο. INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μετ’ εμποδίων εκτελούνται την Τρίτη (30/11) τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, εξαιτίας των πολύ ισχυρών νοτιάδων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι στα πελάγη φθάνουν τα 8-9 από τις πρωινές ώρες της Τρίτη, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένιση αργότερα.

Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του «Blue Star Delos» στις 07:25 για Πάρο, Νάξο, Ιο και Θήρα και στις 07:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο,Τήνο και Μύκονο.

Από την Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Άνδρο, Τήνο Μύκονο, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για Κέα.

Κλειστή είναι σήμερα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου, ενώ στην Κέρκυρα τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ηγουμενίτσα - Λευκίμμη, Κυλλήνη - Ζάκυνθος και Κυλλήνη - Κεφαλλονιά.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για Ηράκλειο και Χανιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων, λόγω της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα σταματήσουν βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα παράκτια το πρωί 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά σε βορειοανατολικους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον δύο (-2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον δύο (-02) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους τοπικά 7 και στα νότια τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ