ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Πουλούσε «ιερές ευχές» ανύπαρκτου παπά σε 80χρονο για τη σωτηρία εγγονής του

Βόλος: Πουλούσε «ιερές ευχές» ανύπαρκτου παπά σε 80χρονο για τη σωτηρία εγγονής του
H κατηγορούμενη έπεισε τον ηλικιωμένο, ότι γνώριζε έναν ιερωμένο τον οποίο παρουσίαζε ως «άγιο άνθρωπο», που έκανε ευχές και θεράπευε ανθρώπους Pixabay

Την απόγνωση ενός 80χρονου από το Βόλο για την χρόνια ασθένεια της εγγονής του εκμεταλλεύτηκε μία 50χρονη που καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η 53χρονη από τη Λαμία έπεισε τον ηλικιωμένο να της δώσει χρήματα και κοσμήματα προκειμένου οι ευχές, ενός πάντως ανύπαρκτου ιερωμένου, που δήθεν αυτή γνώριζε, να σώσουν την εγγονή του.

Χθες Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η 53χρονη επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ωστόσο δεν προσήλθε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε στην προαναφερόμενη ποινή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία, η 53χρονη φέρεται να είχε γνωρίσει τον 80χρονο το 2018 στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο τελευταίος είχε επισκεφθεί τον σύζυγο μιας φίλης του, που νοσηλευόταν εκεί. Μάλιστα φέρεται να τη σύστησε η φίλη του, η οποία και η ίδια φέρεται να έχει πέσει θύμα εξαπάτησης από την 53χρονη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα volosday.gr έπεισε τον ηλικιωμένο, ότι γνώριζε έναν ιερωμένο από τα Τρίκαλα τον οποίο παρουσίαζε ως «άγιο άνθρωπο», που έκανε ευχές και θεράπευε ανθρώπους. Μπορούσε δηλαδή να διαβάσει μια ευχή για την 22χρονη εγγονή του ηλικιωμένου, που πάσχει από χρόνια ασθένεια και να την θεραπεύσει. Πάνω στην απελπισία του για τον δικό του άνθρωπο ο 80χρονος πείστηκε και συμφώνησε να δίνει χρήματα για κάθε ευχή στην 53χρονη, που τιμολογούνταν προς 120 ευρώ.

Τμηματικά φέρεται να έδωσε στην 53χρονη 1.000 ευρώ για ευχές, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ενώ η 53χρονη φέρεται να ζήτησε και κοσμήματα, ώστε να τα διαβάσει ο δήθεν ιερωμένος και μετά να τα επιστρέψει. Ειδικότερα, φέρεται να της έδωσε τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια, έναν βαφτιστικό σταυρό, μια χρυσή αλυσίδα και άλλα κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, τα οποία φυσικά και δεν πήρε πίσω μετά τις ευχές.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο παθών Βολιώτης, αλλά απουσίαζε η κατηγορούμενη, που φέρεται να έχει εξαπατήσει κατά τον ίδιο τρόπο και την φίλη του 80χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ