ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Το μήνυμα της νοσηλεύτριας του «Γεννηματάς» που συγκλονίζει

Κορωνοϊός: Το μήνυμα της νοσηλεύτριας του «Γεννηματάς» που συγκλονίζει
Στη σκλήρη μάχη που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας για να κρατήσουν στη ζωή ασθενείς με κορωνοϊό αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η νοσηλεύτρια AP Photo/Luca Bruno

Στη σκλήρη μάχη που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας για να κρατήσουν στη ζωή ασθενείς με κορωνοϊό αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη απευθύνοντας εκ νέου δραματική έκκληση για τον εμβολιασμό των πολιτών κατόπιν της συγκλονιστικής ανάρτησής της στο Facebook.

«Μόλις έβγαλα τη στολή, στάζω, διψάω, φοβάμαι μαμά» αναφέρει η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» στην ανάρτηση που έκανε λίγα λεπτά μετά την έξοδό της από τη μονάδα Covid, περιγράφοντας τα όσα βιώνει καθημερινά στο νοσοκομείο και προσπαθώντας να παρακινήσει τους συμπολίτες της να εμβολιαστούν.

«Φοβάμαι μαμά»

«Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο.
Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία .
Εμβολιασμένος?
Εννοείται οχι.
Ετών 39 με οξυγόνο τώρα.
21 σύνολο
4 ναι
Οι υπόλοιποι μάντεψε . . .
Και μια διασωλήνωμένη και αυτη στους μάντεψε . . . ετων 74.
Και δεν είναι η στολή που πρεπει ν'αντέξεις (γιατι λιώνεις στη κυριολεξία ) ,
δεν είναι η κούραση ,δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνία , το δε βαριέσαι ,
το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα , δεν πίστευα οτι υπάρχει ..
Αλήθεια ?
Τώρα που είσαι πρίν τη διασωλήνωση πίστεψες ?
Πραγματικά σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν'αλλάξει ποτέ
αν δεν αλλάξει το εγω μας και πως βλέπουμε τα πράγματα.
Εδω Γεννηματάς .
Μόλις έβγαλα τη στολή .
Στάζω . .
Διψάω . .
Κλαίει η ψυχή μου ..

Φοβάμαι μαμά...»

«Έβγαλα τη στολή, έγραψα αυτό το κείμενο που πραγματικά δεν περίμενα να έχει τέτοια ανταπόκριση. Είναι αλήθειες που κατά καιρούς γράφω» δήλωσε η Σοφία Μάντη μιλώντας στο Μega. «Όταν αφήνονται στα χέρια μας βλέπουμε το φόβο στα μάτια τους» αναφέρει και παρακινεί ξανά όσους διστάζουν, να εμβολιαστούν άμεσα πριν νοσήσουν, πριν χρειαστούν διασωλήνωση, πριν να είναι ενδεχομένως αργά.

«Μου έλεγε μία άλλη κυρία χθες, 'παιδί μου έκανα χαζομάρα'. Της λέω 'έπρεπε να φτάσεις εδώ να μην μπορείς να αναπνεύσεις;' Μου μίλαγε και της λέω 'σταματήστε, δε χρειάζεται θα πέσει το οξυγόνο σας. Μη μιλάτε ό,τι έγινε, έγινε'» διηγείται.

«Βγάζοντας τη στολή, μιλάμε την έστυβα, ήμουν χάλια σας λέω, πολύ, πολύ, πολύ και ταλαιπωρημένη. Σας λέω δεν έχουν την αίσθηση ότι η ζωή είναι ένα νήμα. Απλά δεν πιστεύουν ότι θα τους συμβεί» αναφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ