ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη για την Παρθένα Κουτμερίδου: «Δεν τη συμβούλεψα εγώ να μην εμβολιαστεί», λέει ο γυναικολόγος

Θλίψη για την Παρθένα Κουτμερίδου: «Δεν τη συμβούλεψα εγώ να μην εμβολιαστεί», λέει ο γυναικολόγος
Η γυναίκα ήταν 7 μηνών έγκυος όταν νόσησε από τον φονικό ιό με τους γιατρούς να καταφέρνουν να βγάλουν το μωρό με καισαρική.

Οδύνη και πολλά ερωτηματικά μετά τον θάνατο της δικηγόρου Παρθένας Κουτμερίδου, η οποία πέθανε από κορωνοϊό έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, ούσα ανεμβολίαστη.

Η γυναίκα ήταν 7 μηνών έγκυος όταν νόσησε από τον φονικό ιό, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να βγάλουν το μωρό με καισαρική, αλλά να μην μπορούν εντέλει να σώσουν και τη μητέρα, έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Στις Σέρρες και στο χωριό καταγωγής της το κλίμα είναι βαρύ για τη νεαρή μητέρα που δεν κατάφερε να δει το παιδί της να γεννιέται καθώς και για το παιδί που θα μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα του.

Στο μεταξύ, νομικά προτίθεται να κινηθεί ο γυναικολόγος της γυναίκας, καθώς είχε κυκλοφορήσει η φημολογία ότι ήταν αυτός που τη συμβούλεψε να μην εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μιλώντας στο MEGA, ο γυναικολόγος της 42χρονης αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο ίδιος απέτρεπε την ασθενή του από το να εμβολιαστεί, λέγοντας μάλιστα πως αιτία του δισταγμού της ήταν η στάση του «φανατικού αντιεμβολιαστή συζύγου της» όπως είπε.

«Τη συμβούλεψα να κάνει εμβόλιο, και αυτή και ο σύζυγός της, από την πρώτη στιγμή. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα και φορτικά, προσπάθησα να πείσω αυτήν τη γυναίκα, που δεν ήταν μόνο πελάτισσα αλλά και πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, από ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, αυτός και η οικογένειά του, την απέτρεψαν από το να εμβολιαστεί, πιθανώς και λόγω κάποιου πνευματικού».

Ο γυναικολόγος της Παρθένας σημειώνει ότι η παρότρυνση της γυναίκας για τον εμβολιασμό της έγινε πολλές φορές και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ενώ από ένα σημείο και μετά ο σύζυγός της δεν πήγαινε μαζί στις εξετάσεις της καθώς διαφωνούσε με τον γυναικολόγο.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που σύζυγός της δεν ερχόταν γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή είναι η αλήθεια, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από τη στιγμή που η ελληνική εταιρεία μαιευτικής κοινοποίησε τη σύσταση ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, έχω συστήσει σε όλες τις έγκυες να κάνουν εμβόλιο».

Ο ρόλος του πνευματικού

Όπως σημειώνει ο γυναικολόγος, οι κινήσεις του πνευματικού της οικογένειας είναι άκρως ύποπτες, καθώς σε συνδυασμό με τις απόψεις του συζύγου της, την οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

«Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της είναι αυτός που υποκίνησε και τον άντρα της. Δεν ξέρω πώς εμφανίστηκε η φημολογία ότι ο γιατρός της της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό, το αντίθετο» καταλήγει ο γιατρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ