ΕΛΛΑΔΑ

«Βγήκα θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον»: Τι λέει για την υγεία του ο ασθενής «μηδέν» στην Ελλάδα

«Βγήκα θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον»: Τι λέει για την υγεία του ο ασθενής «μηδέν» στην Ελλάδα
Ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας, εμφάνισε ήπια συμπτώματα την επόμενη ημέρα της άφιξής του στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Για την κατάσταση της υγείας του μετά τη νόσησή του από την μετάλλαξη Όμικρον μίλησε ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε στην Ελλάδα από την συγκεκριμένη παραλλαγή η οποία έχει θέσει σε συναγερμό ολόκληρο τον πλανήτη.

Ερχόταν όπως λέει, από τη Νότα Αφρική και κατευθυνόταν στο σπίτι του στα Χανιά.

Ο ασθενής «μηδέν» της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού σημειώνει μιλώντας στο Open, πως είναι εμβολιασμένος και, για την ώρα, ασυμπτωματικός ενώ ανακάλυψε ότι νοσεί, τέσσερις ημέρες μετά την άφιξή του στη χώρα και αφότου έβγαινε αρνητικός στα rapid test που έκανε καθημερινά.

«Το έμαθα για την Όμικρον από τα κανάλια. Κανένας επίσημος οργανισμός δε με ενημέρωσε. Είμαι εμβολιασμένος και αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Ταξίδευα από Νότια Αφρική για Ελλάδα, και μετά Αθήνα – Χανιά. Έχω κάνει όλα τα απαιτούμενα rapid και pcr τεστ τα οποία ήταν αρνητικά και μετά, στην τέταρτη ημέρα, βγήκα σε ένα rapid θετικός», ανέφερε ο ίδιος.

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Την ύπαρξη του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Έφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου.

Ο άνδρας αυτός στο αεροδρόμιο υποβλήθηκε σε έλεγχο rapid test, το οποίο ήταν αρνητικό.

Στη συνέχεια όμως άρχισε να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να υποβάλλεται καθημερινά σε έλεγχο rapid test το οποίο προέκυψε τελικά θετικό στις 29 Νοεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα υποβλήθηκε και σε PCR τεστ το οποίο εκτός από θετικό βρέθηκε και ύποπτο για τη μετάλλαξη Όμικρον, ενώ το πρωί της Πέμπτης επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης στη χώρα μας.

Όπως διευκρίνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Ο ασθενής ο οποίος παραμένει σε καραντίνα, εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Όλοι τους παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ