ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μετά τη συνάντηση με την εισαγγελέα του Άρείου Πάγου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα φάρμακα, έπειτα από τις σχετικές καταγγελίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος ενημέρωσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις ελλείψεις στα φάρμακα και ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια των ελλείψεων που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία .

Μετά τη συνάντησή του με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Λουράντος τόνισε πως οι ελλείψεις στα φάρμακα, μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται, ενώ έκανε γνωστό και το γεγονός ότι θα γίνει προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις.

«Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος. Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία, υπάρχει η ανάγκη για όλα τα φάρμακα», είπε ο κ. Λουράντος ο οποίος ξεκαθάρισε πως υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες «που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές» και πρόσθεσε: «Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ