ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Κεφαλονιά: Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν ιστιοφόρο στα βράχια

Κακοκαιρία - Κεφαλονιά: Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν ιστιοφόρο στα βράχια
Στην Κεφαλονιά, οι ισχυροί άνεμοι και η φουρτουνιασμένη θάλασσα έσπρωξαν ιστιοφόρο στα βράχια Screen Grab

Από την δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου έχει ξεκινήσει να σαρώνει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας. Στην Κεφαλονιά, οι ισχυροί άνεμοι και η φουρτουνιασμένη θάλασσα έσπρωξαν ιστιοφόρο στα βράχια.

Τα «δόντια» της στο Ιόνιο δείχνει η νέα κακοκαιρία, με ισχυρούς ανέμους βροχές και καταιγίδες να πλήττουν τα πρώτα νησιά. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Κεφαλονιά, όπου οι ισχυροί άνεμοι έριξαν στα βράχια ένα μεγάλο ιστιοφόρο.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο inkefalonia, το ιστιοφόρο που βρέθηκε στα βράχια ευτυχώς ήταν χωρίς επιβαίνοντες.

Τα πλάνα έρχονται από την περιοχή Κατελειός, ένα μικρό ψαροχώρι στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, 32 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι.

Πολύ άστατος θα καταστεί κατά διαστήματα μέσα στη σημερινή ημέρα ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Στο δεύτερο μισό της ημέρας τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται κυρίως σε περιοχές των Επτανήσων, της νότιας Πελοποννήσου, της Μακεδονίας και Θράκης και ίσως και σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτά τα τμήματα θα είναι σημαντικές οι βροχοπτώσεις κυρίως από τις βραδινές ώρες. Βροχερός αναμένεται ο καιρός κατά διαστήματα και στις υπόλοιπες περιοχές της Επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής (σ.σ. τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και σύντομης χρονικής διάρκειας).Προς το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ