ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Πάτρα: Κέρδισε την πρώτη μάχη της ζωής του ο μικρός Νεκτάριος

Κορωνοϊός - Πάτρα: Κέρδισε την πρώτη μάχη της ζωής του ο μικρός Νεκτάριος
Ο μικρός Νεκτάριος μετά από 13 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ Παίδων, ξεπέρασε τον κίνδυνο (Φωτογραφία αρχείου) INTIME

Πανευτυχείς είναι οι γονείς, η τοπική κοινωνία Πάτρας αλλά και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου όπου όλο το προηγούμενο διάστημα έδιναν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το δύο μηνών βρέφος , τον μικρό Νεκτάριο, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, με κορωνοϊό.

«Κερδίσαμε το στοίχημα για τον μικρό Νεκτάριο…» είπε ο υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, αναφερόμενος στην έξοδο του δύο μηνών βρέφους από την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

Ο μικρός Νεκτάριος από το Αγρίνιο, μετά από 13 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ Παίδων, ξεπέρασε τον κίνδυνο και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο κ. Ηλιάδης σύντομα θα παραδοθεί στην αγκαλιά των γονιών του.

«Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη ζωή του…» πρόσθεσε ο γιατρός φανερά συγκινημένος και τόνισε ότι το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε μέσα από τη συλλογική δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Μιλώντας για την περίπτωση του τετράχρονου παιδιού από την Κέρκυρα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, ο Ανδρέας Ηλιάδης είπε ότι η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή. Το παιδί υπέστη σοβαρή ασθματική κρίση και υποστηρίζεται από αναπνευστήρα.

Στην πρώτη θεραπεία που δέχτηκε από τους γιατρούς με μίγμα ηλίου παρουσίασε μικρή βελτίωση. «Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Είναι μια σπάνια περίπτωση…» επισήμανε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.

Αισιοδοξία για το βρέφος

Τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του βρέφους, ήταν εδώ και μέρες αισιόδοξα.

«Ελπίζω ότι ο μικρός μας ασθενής θα τα καταφέρει», τόνιζε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης στις 21 Νοεμβρίου, προσθέτοντας πως το βρέφος δείχνει κάποια πρώτα θετικά δείγματα αλλά και ότι «έχουμε μπροστά μας δρόμο ακόμα».

Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας δίνει μια δύσκολη μάχη στο πλευρό του παιδιού και της οικογένειάς του και νιώθουν το ενδιαφέρον και τις προσευχές όλης της Ελλάδας για να πάει καλά η υγεία του μικρού Νεκτάριου.

«Κάνουμε για το παιδί όπως και για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Παίδων το καλύτερο δυνατό…» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο ίδιος μια μέρα νωρίτερα είχε προσθέσει: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Έχει δύσκολο αερισμό κάναμε αρκετές προσπάθειες να το σταθεροποιήσουμε. Ελπίζω και προσπαθούμε όλη με τη βοήθεια του Θεού ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή για την ιατρονοσηλευτική ομάδα της Μονάδας όταν μετά από παράκληση των γονιών του βρέφους έγινε αεροβάπτιση την περασμένη Παρασκευή. Γιατροί και νοσηλευτές έγιναν οι νονοί του μικρού που πήρε το όνομα Νεκτάριος – Εφραίμ. Το αεροβάπτισμα έκανε η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου.

«Ήταν επιθυμία των γονιών του οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν ούτε να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Για όλους εμάς ήταν μία συγκινητική στιγμή που μας έδωσε δύναμη» περιέγραφε ο κ. Ηλιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ