ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια καταδίωξη με αστυνομικά πυρά στο Μενίδι - Πέντε συλλήψεις

Άγρια καταδίωξη με αστυνομικά πυρά στο Μενίδι - Πέντε συλλήψεις
Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ένα ΙΧ όπου επέβαιναν τρεις Ρομά, να σταματήσει για να το ελέγξουν (Φωτογραφία αρχείου) INTIME

Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες, και ένα όχημα με τρεις επιβάτες Ρομά, είναι οι πρωταγωνιστές επεισοδιακής καταδίωξης που σημειώθηκε στο Μενίδι, όπου υπήρξε και ένας πυροβολισμός, από την πλευρά του αστυνομικού.

Η καταδίωξη στην οποία ενεπλάκη στη συνέχεια και ένα δεύτερο όχημα με δύο επιβάτες, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, και το αποτέλεσμά της ήταν, πέντε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 15.00, από την οδό Λιοσίων στο Μενίδι, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, δηλαδή τέσσερις αστυνομικοί με δύο μοτοσικλέτες, έκαναν σήμα σε ένα ΙΧ όπου επέβαιναν τρεις Ρομά, να σταματήσει για να το ελέγξουν.

Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη.

Σε κάποιο σημείο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει μανούβρες για να ξεφύγει και κινήθηκε προς τις μοτοσικλέτες. Την στιγμή εκείνη, ένας από τους αστυνομικούς, όπως λέει ο ίδιος, πυροβόλησε μια φορά για εκφοβισμό, προς την πλευρά μιας ρεματιάς, για να μην υπάρξει τραυματισμός ή εξοστρακισμός της σφαίρας.

Οι Ρομά όμως δεν πτοήθηκαν, ολοκλήρωσαν την στροφή με το αυτοκίνητο και η καταδίωξη συνεχίστηκε, με την συνδρομή και δεύτερης ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασε εκεί.

Τελικά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε μια αποθήκη στο Καματερό και οι τρεις επιβάτες συνελήφθησαν.

Όλη την ώρα της καταδίωξης όμως, ένα δεύτερο αυτοκίνητο τύπου βαν, με δύο ακόμα Ρομά, ακολουθούσε τους αστυνομικούς και όταν εγκλώβισαν το ΙΧ, επιχείρησαν να εμποδίσουν την σύλληψη των τριών συντρόφων τους. Συνελήφθησαν και αυτοί όμως, με την βοήθεια και του πληρώματος περιπολικού που είχε προστεθεί στην αστυνομική δύναμη.

Και οι πέντε οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπου διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ