ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε τη μαθήτρια μέσα στη τάξη

Υπουργείο Παιδείας: Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε τη μαθήτρια μέσα στη τάξη
O καθηγητής χαστούκισε μέσα στη σχολική αίθουσα τη μαθήτρια Screen grab από βίντεο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την υπόθεση του εκπαιδευτικού που βιαιοπράγησε κατά μαθήτριας μέσα σε σχολική αίθουσα σε ΕΠΑΛ της Αττικής, ζήτησε την εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι μόνιμες κυρώσεις.

Άμεσα συνήλθε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά και η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ, όταν καθηγητής επιτέθηκε σε μαθήτρια και στη συνέχεια οργισμένοι οι συμμαθητές της στραφηκαν κατά του εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μαθήτριας, όλα έγιναν για μια απουσία.

«Του ζήτησα ευγενικά να μου βλάει την απουσία γιατί δεν θέλω να μαζεύω πολλές», είπε η μαθήτρια στον τηλεοπτικό φακό προσθέτοντας ότι αντί για άλλη απάντηση, ο καθηγητής την χαστούκισε.

«Μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά, ακολούθησαν τρια ακόμα χαστούκια. Με έπιασε από το μαλλί με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσάει», συνεχίζει η μαθήτρια.

Οι συμμαθητές της κοπέλας έσπευσαν να την προστατεύσουν, ορμώντας στον καθηγητή, ωστόσο και τα παιδιά λίγο αργότερα ξέφυγαν από τα εσκαμμένα καθώς έσπασαν και αναποδογύρισαν το όχημα του καθηγητή.

O καθηγητής συνελήφθη στο πλαίσιο αυτοφώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ