ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί Μετρό - Ποιοι δρόμοι κλείνουν την Κυριακή

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί Μετρό - Ποιοι δρόμοι κλείνουν την Κυριακή
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

'Ανοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι», οι οποίοι ήταν κλειστοί από το μεσημέρι λόγω των μέτρων ασφαλείας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής». Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επί ποδός βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία, εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους της πρωτεύουσας λόγω της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρ μας ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων διατέθηκαν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφικα στις επισκέψεις που έχει περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τριήμερο 4 - 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ, κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία:

  • στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και
  • στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

To Σάββατο 4 Δεκεμβρίου εξάλλου, απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, όλες ο συγκεντρώσεις, και ειδικότερα οι προγραμματισμένες του Δικτύου Υγειονομικών στο Πάρκο Ελευθερίας και των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ