ΕΛΛΑΔΑ

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Σάκης Κεχαγιόγλου στην Αρχιεπισκοπή

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Σάκης Κεχαγιόγλου στην Αρχιεπισκοπή
Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο μια συλλογή ποιημάτων στα ισπανικά του γνωστού αγιορείτη μοναχού π. Συμεών του Περουβιανού

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συνάντηση με τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Κεχαγιόγλου συναντήθηκε με τον Ποντίφικα, μετά την πρώτη τους συνάντηση στο Βατικανό τον Οκτώβριο του 2018 μαζί με τον τότε Μητροπολίτη Δαρδανελλίων και νυν Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ Νικήτα, του οποίου είναι νομικός σύμβουλος.

Ο Πάπας εξέφρασε τη χαρά του που τον ξανασυναντά και μάλιστα στην Αθήνα, ο δε κ Κεχαγιόγλου του δώρισε συλλογή ποιημάτων στα ισπανικά του γνωστού αγιορείτη μοναχού π. Συμεών του Περουβιανού, από το κελί του Τιμίου Σταυρού της Μονής Σταυρονικήτα, λέγοντάς του ότι αποτελεί δώρο για τα επικείμενα γενέθλια του Ποντίφηκα στις 17/12. Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τη χαρά του για την ποιητική συλλογή, λέγοντας ότι θα την διαβάσει στη Ρώμη, καθώς και ότι γνωρίζει το ποιητικό έργο του αγιορείτη μοναχού για τον οποίον, όπως ανέφερε, γνωρίζει ότι έχει γράψει εγκωμιαστικά σχόλια ο διάσημος νομπελίστας περουβιανός συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα.

Κατόπιν, με τη σειρά του, δώρισε στον κ Κεχαγιόγλου ένα κομποσκοίνι και εξέφρασε την ελπίδα να τον δει την επόμενη φορά στο Βατικανό.

Ο κ Κεχαγιόγλου πρόσφατα ορίσθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως μέλος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ» με έδρα την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι των Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ