ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διασωληνωμένο με εγκεφαλίτιδα ένα 4χρονο παιδί

Πάτρα: Διασωληνωμένο με εγκεφαλίτιδα ένα 4χρονο παιδί
Η εγκεφαλίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. ΙΝΤΙΜΕ

Ένα τετράχρονο παιδί τεσσάρων ετών, από τον Πύργο, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με εγκεφαλίτιδα.

Το παιδί εισήχθη τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο του Πύργου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί διασωληνωμένο σε Νοσοκομείο της Πάτρας, αναφέρει το patrisnews.gr

Η εγκεφαλίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Συνήθως προκαλείται από ιούς, βακτήρια, παράσιτα. Η εγκεφαλίτιδα διακρίνεται σε πρωτογενή, όταν ο ιός εισέρχεται απευθείας στον εγκέφαλο, που είναι και η πιο σοβαρή περίπτωση και δευτερογενή, όταν ο ιός εισέρχεται στον εγκέφαλο από την συστηματική κυκλοφορία και εξελίσσεται ηπιότερα.

Εκ των βασικών αιτίων της εγκεφαλίτιδας είναι οι ιοί. Αν και οι εμβολιασμοί έχουν συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας, ιοί όπως ο ερπητοϊός, ο ιός του Δυτικού Νείλου (που μεταφέρεται από τα κουνούπια) και της λύσσας (που φέρεται από έναν αριθμό διαφορετικών ζώων) μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλίτιδα.

Εγκεφαλίτιδα μπορεί να προκαλέσει και μια βακτηριακή λοίμωξη, όπως η νόσος του Lyme (μεταφέρεται από τσιμπούρια), της φυματίωσης και της σύφιλης και από παράσιτα, όπως τοξοπλάσμωση.

Η εγκεφαλίτιδα είναι πολύ σοβαρή νόσος και δύναται να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές όπως αναπνευστική ανακοπή, απώλεια μνήμης, δυσκολία στην ομιλία, απώλεια όρασης, κώμα, ακόμη και θάνατος, σύμφωνα με το onmed.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ