ΕΛΛΑΔΑ

Αποκολλήθηκε το «SEA PATRIS» από τα αβαθή της Ψυττάλειας

Αποκολλήθηκε το «SEA PATRIS» από τα αβαθή της Ψυττάλειας
MarineTraffic.com

Με τη συνδρομή τριών ρυμουλκών, αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο «SEA PATRIS» σημαίας Παναμά, που προσάραξε κενό φορτίου σε αβαθή της Ψυττάλειας, κατά την έξοδό του από τον λιμένα του Ικονίου, με 22 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά, ενώ κατά δήλωση του πλοιάρχου δεν προκλήθηκε ρήγμα, ούτε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δείτε το βίντεο

Η αποκόλληση του πλοίου επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη σημασία της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, η οποία και αποτελεί εθνικό στοίχημα για τη χώρα μας. Ενδεικτικό είναι ότι -με δεδομένη την αύξηση της κίνησης των πλοίων στη χώρα μας- όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, δημιουργείται πλέον η ανάγκη να προστατευθεί η ασφάλεια διακίνησης αυτών των πλοίων.

Όπως εξηγούν, η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών υποδοχής, φιλοξενίας και διαχείρισης της κυκλοφορίας τους θα πρέπει να ακολουθεί τις νέες ανάγκες των ελληνικών θαλασσών και τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν, η χώρα μας προχωράει στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των προδιαγραφών για τα πλωτά μέσα (ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά) διαχείρισης της κυκλοφορίας των πλοίων που διέρχονται και φιλοξενούνται στα ελληνικά λιμάνια, καλύπτοντας ένα νομοθετικό κενό για τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας των ρυμουλκών που ανέκαθεν υπήρχε και εξ αιτίας του οποίου είχαν σημειωθεί πολύ σοβαρά ναυτικά ατυχήματα στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ