ΕΛΛΑΔΑ

Οργή για τον ψευτογιατρό: «Αλήτη, τέρας μου έφαγες το κορίτσι»

Οργή για τον ψευτογιατρό: «Αλήτη, τέρας μου έφαγες το κορίτσι»
Συγκλονιστική υπήρξε στο δικαστήριο η στιγμή της κραυγής της μητέρας μιας εκ των 14 θυμάτων του που οδήγησε στο θάνατο, η οποία επιχείρησε να λιντσάρει τον «Dr Kontos» INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το βαρύ κατηγορώ των θυμάτων του άκουσε ψύχραιμος σήμερα ο 48χρονος «ψευτογιατρός» που πούλουσε φρούδες ελπίδες σε δεκάδες βαριά νοσούντες ασθενείς προτρέποντας τους να εγκαταλείψουν τις θεραπείες των ειδικών γιατρών  και να ακολουθήσουν με το αζημίωτο τη δική του βοτανοθεραπεία.

Κατά τη σημερινή διαδικασία συγκλονιστική υπήρξε η στιγμή της κραυγής της μητέρας μιας εκ των 14 θυμάτων του που οδήγησε στο θάνατο, η οποία επιχείρησε να λιντσάρει τον «Dr Kontos» την ώρα που συνοδεία αστυνομικών αποχωρούσ από τη δικαστική αίθουσα.

«Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι», φώναξε η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε την ζωή της ακολουθώντας την... αγωγή του «ψευτογιατρού».

«Ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου», είπε η μητέρα της άτυχης κοπέλας και στη συνέχεια κατέρρευσε.

«Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο και τη δική μου και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Την μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;», υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα το πρωί ακόμα ένα θύμα του ψευτογιατρού, μια γυναίκα η οποία νόησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017 και γνώρισε τον κατηγορούμενοι μέσω μιας φίλης της, η οποία κατέληξε από την επάρατη νόσο, ενώ λάμβανε τα υποτιθέμενα θεραπευτικά σκευάσματα του κατηγορούμενου.

Θα… ξέραινε τον καρκίνο

Μάλιστα η μάρτυρας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος την προέτρεψε να μην ξεκινήσει καν τις χημειοθεραπείες που της είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί της αλλά να ακολουθήσει τη δική του…. «εναλλακτική θεραπεία», η αποτελούνταν από 51 βότανα από το Πήλιο (!), 45 «βιταμίνες» την ημέρα, αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισήνης.

Η ίδια –όπως είπε- πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα στο Πήλιο για να προμηθευτεί την δήθεν αγωγή που της πρότεινε ο κατηγορούμενος και εκεί ο ιδιοκτήτης του της είπε: «Είστε τυχεροί πέσατε σε γιατρουδάρα». Όπως ανέφερε η γυναίκα, η «θεραπεία» που της υπόσχονταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα». Το αποτέλεσμα ήταν, η ίδια να πεισθεί και να ακολουθήσει τις «συμβουλές» του, να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, όπως ο κατηγορούμενος της ζητούσε, αλλά αντίθετα να κάνει ενέσεις ….αρτεμισήνης.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα ο κατηγορούμενος της εξέφραζε τη βεβαιότητα πως με την δική του θεραπεία… ο καρκίνος θα «ξεραινόταν». Ήταν εντελώς αρνητικός με το ενδεχόμενο η ίδια να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, όπως της ζητούσαν οι γιατροί της.

«Ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό και θα μπορούσα να πεθάνω μου έλεγε», πρόσθεσε η μάρτυρας. Κάποια στιγμή η μάρτυρας αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Dr Kontos και τα γιατροσόφια του όταν ο 48χρονος την επισκέφθηκε σπίτι της και όπως είπε η μάρτυρας «μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισήνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισήνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως».

«Ήθελε να με δολοφονήσει»

Αποτέλεσμα των παραπλανήσεων του ψευτογιατρού ήταν η γυναίκα όχι μόνο να μην γιατρευτεί από την επάρατο νόσο αλλά όταν επισκέφθηκε τους πραγματικούς γιατρούς της και έκανε εξετάσεις διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες.

«Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε:

«Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιο Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

Σε δήλωσή του ο Στέλιος Σούρλας, συνήγορος της μάρτυρος, ανέφερε: «Αυτά τα οποία η μάρτυρας είπε ήταν με πόνο ψυχής. Ζητά δικαίωση. Αν συνέχιζε να ακολουθεί τις οδηγίες του σήμερα θα ήταν πεθαμένη».

Από την πλευρά της η ίδια μάρτυρας ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της εξαιτίας των… θεραπειών του κατηγορούμενου είπε: «Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό του σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ