ΕΛΛΑΔΑ

Τον ρόλο ενός Ιρακινού ψάχνουν οι Αρχές για το κύκλωμα με τα πλαστά έγγραφα

Τον ρόλο ενός Ιρακινού ψάχνουν οι Αρχές για το κύκλωμα με τα πλαστά έγγραφα
Σε μια διήμερη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η Αντιτρομοκρατική και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφεραν να συλλάβουν τον Ιρακινό και έναν ακόμη Αιγύπτιο, οι οποίοι φέρονται να είναι «εγκέφαλοι» της συμμορίας. INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Τις σχέσεις και τις επαφες του Ιρακινού, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη χώρα και ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα, προσπαθούν να διαπιστωσουν οι Αρχές.

Σε μια διήμερη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η Αντιτρομοκρατική και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφεραν να συλλάβουν τον Ιρακινό και έναν ακόμη Αιγύπτιο, οι οποίοι φέρονται να είναι «εγκέφαλοι» της συμμορίας.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εντόπισαν στα κρησφύγετά τους περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ η αξία των πλαστών εγγράφων υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ.

Όμως οι Αρχές έχουν ως βασικό σκοπό τους να διαπιστώσουν σε ποια χέρια κατέληγαν τα πλαστα διαβατήρια, ενώ ερευνούν και τη περίπτωση οποιαδήποτε διασύνδεσης του Ιρακινού με το άτομο που συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες στα Πατήσια και κατηγορείται για συμμετοχή σε τζιχαντιστική οργάνωση.

Τα κινητά τηλέφωνα, τα δυο τάμπλετ, όπως επίσης και ένα GPS που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανασυρθούν δεδομένα που ίσως δώσουν απαντήσεις για το που κατέληγαν τα πλαστα ταξιδιωτικά έγγραφα. Πάντως το γεγονός ότι στην υπόθεση αυτή πήραν μέρος δυο από τις πιο υψηλά διαβαθμισμένες υπηρεσίες δείχνει και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Η τιμή για κάθε έγγραφο κυμαινόταν από 300 έως 1.200 ευρώ, ενώ «δείγματιζαν» τα προς πώληση έγγραφα μέσω ηλεκτρονικής διακίνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ