ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση - Καταιγίδες και στην Αττική

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση - Καταιγίδες και στην Αττική
Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Κακοκαιρία - εξπρές προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες μέσα στη νύχτα- και από τα δυτικά.

Για πολλές περιοχές πάντως αυτή η επιδείνωση θα είναι «εξπρές» γιατί ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στην ημέρα. Σοβαρότερη επιδείνωση αναμένεται το Σάββατο η οποία θα έχει πολύ πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ πιο δυνατούς ανέμους από νότιες διευθύνσεις.

Στην Αττική κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών αναμένεται επιδείνωση του καιρού με μπόρες, βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από πάρα πολύ δυνατό νοτιοδυτικό άνεμο. Από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με ολοένα μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Στις πιο κεντροανατολικές περιοχές του νομού θα εντοπίζονται οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και τη κεντρική Μακεδονία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα βρισκόνται πιο ανατολικά προς τη Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού προς το απόγευμα θα ανοίξει ο καιρός και μόνο κάποια σύννεφα ενδέχεται να δώσουν ασθενείς τοπικές μπόρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο άνεμος στα ανοιχτά θα πνέει στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 9 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ