ΕΛΛΑΔΑ

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Συλλήψεις στην Πιερία μετά την πρωτοφανή «απαγωγή» του γυμνασιάρχη

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Συλλήψεις στην Πιερία μετά την πρωτοφανή «απαγωγή» του γυμνασιάρχη
Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή (φωτογραφία αρχείου). INTIME

Σε συλλήψεις, μετά τις προσαγωγές, προχώρησε η αστυνομία για το πρωτοφανές περιστατικό στο γυμνάσιο του Αιγίνιου Πιερίας, κατά το οποίο άνδρες, αρνητές του κορωνοϊού, που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έβαλαν χειροπέδες στον διευθυντή και τον οδήγησαν με τη βία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.

Στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πράξεις που τούς αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το πρωτοφανές περιστατικό. Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Οι άνδρες φέρεται να αποτελούν μέλη της διαβόητης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», η οποία έχει αυτοανακηρυχθεί σε «προστάτες» -όπως παρουσιάζονται οι ίδιοι- της δημοκρατικής τάξης με την πανδημία.

Η ομάδα εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο σχολείο, ακινητοποίησε τον διευθυντή την ώρα που που προσερχόταν στο σχολείο, του έβαλε χειροπέδες, τον έβαλε με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός: οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «Status» ο δήμαρχος.

Θεοδωρικάκος: Προκλητικές και απαράδεκτες συμπεριφορές

Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για το αδιανόητο περιστατικό.

Ο υπουργός απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή.

Ο υπουργός με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και αναφέρει: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ