ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Πάτρα: Διαγράφηκαν 300 ψηφοφόροι που «ξέχασαν» να πληρώσουν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Πάτρα: Διαγράφηκαν 300 ψηφοφόροι που «ξέχασαν» να πληρώσουν
Το αντίτιμο των 3 ευρώ ήταν βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ψηφοφορία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους 300 ατόμων που ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ που είχε ορισθεί για την ψηφοφορία, ανακοίνωσε η η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζοντας τα παραστατικά των εκλογών ενός εκλογικού τμήματος στην Πάτρα, διαπίστωσε ότι ομάδα 300 ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής, δεν κατέβαλε το αντίτιμο των 3 ευρώ που ήταν βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ψηφοφορία.

ΚΙΝΑΛ: Πώς θα γίνει ο β' γύρος των εκλογών - Αναλυτική εγκύκλιος

Η ανακοίνωση για την διαγραφή των ψηφοφόρων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζοντας τα παραστατικά των εκλογών του εκλογικού τμήματος (296-03, 2ο Γυμνάσιο) στην Πάτρα, διαπίστωσε ότι ομάδα 300 ψηφοφόρων δεν κατέβαλε το αντίτιμο των 3 ευρώ που ήταν βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ψηφοφορία.

Κατόπιν αυτών καταδίκασε ομόφωνα την παραβίαση των κανόνων της ψηφοφορίας και αποφάσισε την διαγραφή τους από το μητρώο ψηφισάντων που αποτελεί προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ