ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: «Ξέραμε ότι την χτυπούσε» λέει η οικογένεια της 29χρονης, «ακούγαμε» οι γείτονες

Αλεξανδρούπολη: «Ξέραμε ότι την χτυπούσε» λέει η οικογένεια της 29χρονης, «ακούγαμε» οι γείτονες
Σε καθεστώς απομόνωσης από το οικογενειακό της περιβάλλον φέρεται να ζούσε επί χρόνια η 29χρονη Τζεβριέ (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τη Δευτέρα αναμένεται η απολογία του 32χρονου συζύγου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τη γυναικοκτονία της 29χρονης Τζεβριέ, η οποία κατέληξε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της.  

Σε καθεστώς απομόνωσης από το οικογενειακό της περιβάλλον φέρεται να ζούσε επί χρόνια η 29χρονη Τζεβριέ, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι συγγενείς της.

«Ξέραμε ότι την χτυπούσε, δεν είχε ούτε τηλέφωνο» είπαν στην κάμερα του Mega οι αδελφές της, ενώ ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν είχε καμία επαφή με την κόρη του καθώς δεν το επέτρεπε ο σύζυγός της.

«Το κορίτσι ήταν μάλαμα, ήσυχο με τρία παιδιά» είπε από την πλευρά του γείτονας της 29χρονης και σε ερώτηση κατά πόσο ήξερε αν ο σύζυγος την χτυπούσε, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική:

«Ακούγαμε».

Η 29χρονη που κατοικούσε στην περιοχή της Άβαντος, υπέκυψε στα βαριά τραύματά της που, όπως όλα δείχνουν, προκλήθηκαν ύστερα από ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

Η νεαρή μητέρα είχε παρουσιαστεί Στις 5 Δεκεμβρίου ο 32χρονος την μετέφερε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ισχυριζόμενος ότι η σύζυγός του τραυματίστηκε λόγω πτώσης από σκάλες. Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στην εισαγωγή της καθώς διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κοπέλα πριν την εισαγωγή της παρέμεινε στο σπίτι της για δύο ημέρες όπου συγγενείς της προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν με τα τραύματά της. Τελικά η 29χρονη, αφού υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ παράλληλα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, γεγονός που δημιούργησε επιπλέον επιπλοκές, κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης.

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο η νεκροψία - νεκροτομή θα διενεργηθεί στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, χρόνος που υπαγορεύεται λόγω του πρωτοκόλλου για τις περιπτώσεις κορωνοϊού.

Τι ισχυρίζεται ο 32χρονος

Το πρωί της Παρασκευής η δικηγόρος του 32χρονου, επικοινώνησε με την αστυνομία και ενημέρωσε ότι ο νεαρός άνδρας βρίσκεται στο σπίτι του και προτίθεται να παραδοθεί.

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός με τη σύζυγο κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχαν εκατέρωθεν χτυπήματα. Δυστυχώς, προφανώς, κάποια από αυτά, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι η κοπέλα έπασχε από Covid, απέβησαν μοιραία για την κοπέλα. Δεν είχε καμία πρόθεση, βέβαια, να την σκοτώσει, ούτε καν το είχε στο μυαλό του. Είναι συντετριμμένος από τον θάνατό της» δήλωσε η δικηγόρος, Βασιλική Μαρινάκη.

«Η κοπέλα είχε επιλέξει να μη συναναστρέφεται τους γονείς της. Ο πελάτης μου από την αρχή ομολόγησε ότι διαπληκτίστηκαν. Είναι συντετριμμένος, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να την σκοτώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Καταγγελία από τους γονείς της 29χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, οι γονείς της προχώρησαν σε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της.

Από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε της καταγγελίας και ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Ο θάνατος της 29χρονης αποτελεί την 16η δολοφονία γυναίκας στην χώρα το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ