ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Πώς περιέγραψε ο διευθυντής του σχολείου τη στιγμή της αρπαγής του

Πιερία: Πώς περιέγραψε ο διευθυντής του σχολείου τη στιγμή της αρπαγής του
Τα όσα αδιανόητα συνέβησαν το πρωί στο σχολείο της Πιερίας με τους εννιά άνδρες και δυο γυναίκες οι οποίοι άρπαξαν το διευθυντή και με χειροπέδες τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο ίδιος ο διευθυντής στους αστυνομικούς. INTIME

Τα όσα αδιανόητα συνέβησαν το πρωί στο σχολείο της Πιερίας με τους εννιά άνδρες και δυο γυναίκες οι οποίοι άρπαξαν το διευθυντή και με χειροπέδες τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο ίδιος ο διευθυντής στους αστυνομικούς.

Στα χέρια του υπάρχουν ακόμη τα σημάδια από τις χειροπέδες που του έβαλαν, ενώ ξεκίνησε την περιγραφή του από τη στιγμή που έφτασε το πρωί στο σχολείο.

«…. είδα κάτι περίεργους έξω από το σχολείο και μπήκα στο κτήριο από άλλη είσοδο. Ξαφνικά βλέπω από το προαύλιο να πηδάνε τα κάγκελα και να μπαίνουν στο σχολείο.

Τρεις από αυτούς με έριξαν κάτω και μου πέρασαν χειροπέδες. Αντιστάθηκα όσο μπορούσα. Με τις χειροπέδες με έβαλαν στο αυτοκίνητο και μου έλεγαν «εμείς θα κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι επίσημοι φορείς. Σε συλλάβαμε και θα σε πάμε στην αστυνομία».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 11 ατόμων είναι σε βαθμό κακουργήματος κάτι που κανένας τους δεν περίμενε και στις δικαιολογίες που άρχισαν να λένε μετά τη σύλληψή τους, κάποιοι από αυτούς υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν ότι θα έκαναν «σύλληψη» και ότι απλά «ανταποκρίθηκαν σε ένα κάλεσμα για διαμαρτυρία» έξω από το συγκεκριμένο σχολείο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο γυμνάσιο του Αιγίνιου Πιερίας, κατά το οποίο άνδρες, αρνητές του κορωνοϊού, που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έβαλαν χειροπέδες στον διευθυντή και τον οδήγησαν με τη βία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή των 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή. Στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το πρωτοφανές περιστατικό. Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Οι άνδρες φέρεται να αποτελούν μέλη της διαβόητης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», η οποία έχει αυτοανακηρυχθεί σε «προστάτες» -όπως παρουσιάζονται οι ίδιοι- της δημοκρατικής τάξης με την πανδημία.

Η ομάδα εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο σχολείο, ακινητοποίησε τον διευθυντή την ώρα που που προσερχόταν στο σχολείο, του έβαλε χειροπέδες, τον έβαλε με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός: οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «Status» ο δήμαρχος.

Θεοδωρικάκος: Προκλητικές και απαράδεκτες συμπεριφορές

Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για το αδιανόητο περιστατικό.

Ο υπουργός απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή.

Ο υπουργός με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και αναφέρει: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ