ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Σοβαρότατη επιδείνωση με θυελλώδεις ανέμους

Καιρός - Αρναούτογλου: Σοβαρότατη επιδείνωση με θυελλώδεις ανέμους
Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο έκανε λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ Intime

Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο έκανε λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. 

Πιο αναλυτικά για βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς κατά τόπους άνεμους προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, εφιστώντας την προσοχή.

Στην δυτική βορειοδυτική χώρα αναμένονται από νωρίς έντονα φαινόμενα λόγω νέου βαρομετρικού χαμηλού -το κέντρο του οποίου θα στροβιλίζεται λίγο πιο δυτικά βορειοδυτικά από τη χώρα- και καθώς μέσα στην ημέρα θα κινείται ανατολικότερα θα στέλνει ολοένα και περισσότερες βροχές στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες. Οι πολύ νότιες περιοχές δεν θα επηρεαστούν τόσο έντονα από τα ισχυρά φαινόμενα αλλά οι άνεμοι θα είναι εξίσου ενισχυμένοι.

Στην Αττική προβλέπονται από νωρίς πολύ ισχυροί νοτιάδες με συννεφιές που θα δίνουν τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Από αργά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση. Ο άνεμος τοπικά μπορεί να φτάσει και τα 10 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και γύρω απ’ τον Θερμαϊκό κόλπο το πρωί οι δυνατοί νοτιάδες δεν θα αφήσουν να εκδηλωθεί κάτι δυνατό από πλευράς φαινομένων εκτός από τοπικές μπόρες.

Περισσότερες βροχές θα έχουμε στους ορεινούς όγκους και στα πολύ δυτικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας.

Προς το απόγευμα που οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν θα έχουμε ένα πέρασμα από πιο δυνατές μπόρες, βροχές και καταιγίδες ενώ από το βράδυ ο καιρός θα ξεκινήσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι πολύ ισχυροί, δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία στους 5 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ