ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έκκληση για αίμα για την τετράχρονη που παραμένει διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

Πάτρα: Έκκληση για αίμα για την τετράχρονη που παραμένει διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα
Σύμφωνα με τους γονείς της τετράχρονης Βασιλικής, χρειάζονται 20 φιάλες αίμα. ΙΝΤΙΜΕ

Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι γονείς του τετράχρονου παιδού από τον Πύργο το οποίο από την αρχή της εβδομάδας βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση καθώς πάσχει από εγκεφαλίτιδα.

Πρόκειται για την τετράχρονη Βασιλική για την οποία παρακαλείται, όποιος μπορεί, να δώσει αίμα.

Σύμφωνα με τους οικείους της χρειάζονται 20 φιάλες αίμα.

Έκκληση σε αιμοδότες απευθύνει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Το παιδί εισήχθη τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο του Πύργου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί διασωληνωμένο σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η εγκεφαλίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Συνήθως προκαλείται από ιούς, βακτήρια, παράσιτα. Η εγκεφαλίτιδα διακρίνεται σε πρωτογενή, όταν ο ιός εισέρχεται απευθείας στον εγκέφαλο, που είναι και η πιο σοβαρή περίπτωση και δευτερογενή, όταν ο ιός εισέρχεται στον εγκέφαλο από την συστηματική κυκλοφορία και εξελίσσεται ηπιότερα.

Εκ των βασικών αιτίων της εγκεφαλίτιδας είναι οι ιοί. Αν και οι εμβολιασμοί έχουν συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας, ιοί όπως ο ερπητοϊός, ο ιός του Δυτικού Νείλου (που μεταφέρεται από τα κουνούπια) και της λύσσας (που φέρεται από έναν αριθμό διαφορετικών ζώων) μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλίτιδα.

Εγκεφαλίτιδα μπορεί να προκαλέσει και μια βακτηριακή λοίμωξη, όπως η νόσος του Lyme (μεταφέρεται από τσιμπούρια), της φυματίωσης και της σύφιλης και από παράσιτα, όπως τοξοπλάσμωση.

Η εγκεφαλίτιδα είναι πολύ σοβαρή νόσος και δύναται να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές όπως αναπνευστική ανακοπή, απώλεια μνήμης, δυσκολία στην ομιλία, απώλεια όρασης, κώμα, ακόμη και θάνατος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ