ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με τον τραυματισμό πρόσφυγα στην Ειδομένη

Μυστήριο με τον τραυματισμό πρόσφυγα στην Ειδομένη
Ειδομένη, επεισόδια μετά τον τραυματισμό πρόσφυγα Eurokinissi/ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ A.P.

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά ένας Σύρος πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής, σε ατύχημα στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται αυτοκίνητο της αστυνομίας, τη Δευτέρα, στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Ο 40χρονος πρόσφυγας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Κιλκίς όπου είχε μεταφερθεί αμέσως μετά τον τραυματισμό του.

Οι συνθήκες τραυματισμού του, είναι ακόμα υπό διερεύνηση από την αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκη κι ένα όχημα της αστυνομίας.

Στο σημείο του ατυχήματος σημειώθηκε ένταση με τους υπόλοιπους πρόσφυγες, οι οποίοι θεώρησαν πως ο 40χρονος παρασύρθηκε από το βαν της αστυνομίας. Έτσι άρχισαν να χτυπούν το βαν με πέτρες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι πληροφορίες για το πώς ακριβώς τραυματίστηκε παραμένουν συγκεχυμένες, με κάποιους να σημειώνουν ότι ο 40χρονος είχε ανέβει σε στύλο ή αυτοσχέδια σκαλωσιά πάνω από την σκηνή του, για να κάνει κάποιου είδους εργασίες, όμως έχασε την ισορροπία του κι έπεσε δίπλα στο βαν της αστυνομίας. Άλλο σενάριο αναφέρει ότι ο άτυχος πρόσφυγας χτυπήθηκε ταυτόχρονα με την πτώση του και από το βαν της αστυνομίας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, υποστηρίζει ότι ο σοβαρός τραυματισμός του σύρου πρόσφυγα οφείλεται σε τυχαίο γεγονός, και ειδικότερα τροχαίο ατύχημα.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο, για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Κιλκίς, το οποίο διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος. Πάντως, σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο Σύρος ήταν σκυμμένος έξω από τη σκηνή που διαμένει με την οικογένειά του, ξαφνικά σηκώθηκε απότομα και έπεσε προς τα πίσω. Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα αστυνομικό βαν, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και πάνω σε αυτό χτύπησε ο πρόσφυγας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε ότι δεν είδε τίποτα και απλώς άκουσε έναν θόρυβο. Ο Σύρος φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενώ θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα διερευνήσει, από την πλευρά του, τις συνθήκες τραυματισμού.

Επίσης, από το αρχηγείο της αστυνομίας έγινε γνωστό ότι διεξάγεται και διοικητική διερεύνηση για την υπόθεση, όπως προβλέπεται για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδίδονται εκ των προτέρων ευθύνες στον αστυνομικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ