ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ψευτογιατρού: «Του δώσαμε 6.000 ευρώ για βότανα που θα γιάτρευαν τον καρκίνο»

Δίκη ψευτογιατρού: «Του δώσαμε 6.000 ευρώ για βότανα που θα γιάτρευαν τον καρκίνο»
Oι καταθέσεις μαρτύρων

Με καταθέσεις μαρτύρων που έχασαν συγγενικά του πρόσωπα επειδή εμπιστεύθηκαν τα «γιατροσόφια» του ψευτογιατρού συνεχίζεται σήμερα η δίκη του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η πρώτη μάρτυρας περιέγραψε ότι μετά τη διάγνωση καρκίνου στον πνεύμονα του συζύγου της έμαθαν από συγγενικό τους πρόσωπο για τη φήμη του δήθεν «διακεκριμένου ογκολόγου», που διέθετε το «φάρμακο κατά του καρκίνου».

«Συναντηθήκαμε και έφερε κάτι σκευάσματα, 10-12 μπουκάλια. Είπε ότι είναι αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία» ανέφερε η μάρτυρας.

«Εμείς του είπαμε ότι είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Μας είπε 13.000 ευρώ «αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπος σας, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο». Του δώσαμε εμείς 6.000 ευρώ για βότανα από το Πήλιο. Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα» περιέγραψε στη συνέχεια η μάρτυρας .

Τελικά ο σύζυγος της απεβίωσε μετά από μετάσταση του καρκίνου. Κατόπιν η μάρτυρας αναζητούσε τον «ψευτογιατρό», ο οποίος απάντησε ότι βρισκόταν στην Ιταλία γιατί είχε πάθει ατύχημα.

«Του είπαμε ότι έχουμε φάρμακα και μπουκάλια από αυτά που μας έδωσε και μας είπε να πάμε στη Στυλίδα να τα δώσουμε και να πάρουμε χρήματα. Βέβαια, εγώ του είπα ότι είναι δική του δουλειά αυτό. Δεν ξέρω τι έκανε τελικά, αλλά μας επέστρεψε 5.000 ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ