ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα

Εγκαινιάστηκε το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα
Το νέο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο βρίσκεται στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα και Αρχιμήδους) Υπουργείο Υγείας

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης το νέο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, το οποίο διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί καθημερινά 1.500-1.800 πολίτες.

Το νέο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο βρίσκεται στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα και Αρχιμήδους) και το στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις .

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των εμβολιασμών και της άμεσης εξυπηρέτησης των ολοένα και αυξανόμενων ραντεβού, από τις 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές και στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Η τελετή εγκαινίων έγινε παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνη Αυγερινού.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι σήμερα πάλι βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για την πρώτη, αλλά και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς επίσης και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον- το δείχνουν όλα τα στοιχεία- ότι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο» επανέλαβε και ευχαρίστησε τον δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον γενικό γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους, που έχει αναλάβει όλη αυτή την προσπάθεια, αλλά ειδικά τον Ερυθρό Σταυρό και τον πρόεδρό του για τη στελέχωση του mega Εμβολιαστικού Κέντρου.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ Αντώνης Αυγερινός επισήμανε πως ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει την Ελληνική Πολιτεία, να βοηθήσει το υπουργείο Υγείας.

«Σήμερα, εδώ, βρίσκονται 50 νοσηλεύτριες, πτυχιούχες, άρτια εκπαιδευμένες, άρτιες στη τεχνογνωσία, αλλά και στη μεγάλη εμπειρία αυτού του μεγάλου θα έλεγα προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, το οποίο, όμως, το αντιμετωπίζουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και γι΄ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Πενήντα, λοιπόν, νοσηλεύτριές μας για όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να ευοδωθεί το Πρόγραμμα “Ελευθερία» της Πολιτείας”» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη λειτουργία των Μέγα Εμβολιαστικών Κέντρων, ανέφερε:

«Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα γίνονται οι κατάλληλες προσαρμογές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πολύ αυξημένη ζήτηση και να πετύχουμε τους στόχους όσον αφορά την πρώτη, αλλά και την αναμνηστική δόση. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, από τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουμε 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου».

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Το είχαμε (το Εμβολιαστικό Κέντρο) πραγματικά ανάγκη καθώς πολλοί συμπολίτες μας έπρεπε να πάνε σε άλλες περιοχές από την στιγμή που έκλεισε το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό. Χαιρόμαστε που άμεσα δρομολογήθηκε αυτή η προσπάθεια. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο που για τους επόμενους έξι μήνες θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Με πολύ μεγάλη χαρά θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και νομίζω πάρα πολλοί συμπολίτες μας θα εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που από αύριο ξεκινάει κανονικά την λειτουργία του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ