ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφώνημα για βόμβες στο Μετρό σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι - Εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί

Τηλεφώνημα για βόμβες στο Μετρό σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι - Εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί
Εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό INTIME

«Συναγερμός» σήμανε στην Αστυνομία, μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στους σταθμούς του Μετρό, σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι. Όλοι οι σταθμοί του Μετρό εκκενώθηκαν και τα δρομολόγια διακόπηκαν σε όλες τις γραμμές. Προβλήματα και στον ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 16:00 σε ιστοσελίδα και ανέφερε ότι θα εκραγεί βόμβα στο Μετρό του Συντάγματος και στο Μοναστηράκι.

Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν σε ειδικό έλεγχο και στους δύο σταθμούς. Πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έχουν σπεύσει στο σημείο μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ζήτησε και την εκκένωση του Κέντρου Ελέγχου που βρίσκεται στο Σύνταγμα και για τον λόγο αυτό εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό, ενώ οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες.

Τα δρομολόγια σταμάτησαν σε όλες τις γραμμές του Μετρό, ενώ μερικώς διακόπηκαν και στον ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Σας ενημερώνουμε, ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στους σταθμούς «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» & «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες δίχως επιβάτες.

Στη Γραμμή 1 του Μετρό, η κυκλοφορία διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο & Ομόνοια – Κηφισιά. Αναμένεται εντός ολίγου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ