ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: 13 συλλήψεις για παροχή υπηρεσιών πάρκινγκ σε δημοσίους χώρους

ΕΛ.ΑΣ.: 13 συλλήψεις για παροχή υπηρεσιών πάρκινγκ σε δημοσίους χώρους
Aπό τους 13 συλληφθέντες, οι οκτώ εργαζόντουσαν ως παρκαδόροι, ενώ οι υπόλοιποι πέντε ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων. ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Intime

Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για άτομα που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους προκειμένου να εξασφαλιστούν θέσεις στάθμευσης για πελάτες καταστημάτων.

Σημειώνεται πως η έρευνα έγινε στο διάστημα από 20 Νοεμβίου, έως και 12 Δεκεμβρίου, και από τους 13 συλληφθέντες, οι οκτώ εργαζόντουσαν ως παρκαδόροι, ενώ οι υπόλοιποι πέντε ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, κατά το χρονικό διάστημα από 20/11 έως 12/12/2021, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες εξορμήσεις, από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχή του κέντρου της πόλεως Αθηνών.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη συνολικά δεκατριών (13) ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ (8) εργάζονταν ως παρκαδόροι και πέντε (5) ως προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα, παρέδιδαν σε αυτούς αριθμημένα αποκόμματα και στη συνέχεια τοποθετούσαν επί του ανεμοθώρακα των οχημάτων έτερο απόκομμα, σταθμεύοντας ακολούθως αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους.

Κατά την αποχώρησή τους από τα καταστήματα οι οδηγοί έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα κλειδιά των οχημάτων τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (οικείοι Ο.Τ.Α. και Δ.Ο.Υ.), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Περαιτέρω, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της συστηματικής καθημερινής τροχαίας αστυνόμευσης των εν λόγω περιοχών, βεβαιώθηκαν -367- παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων και αφαιρέθηκαν -131- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, οχημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ