ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία μετά τον έλεγχο για βόμβες

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία μετά τον έλεγχο για βόμβες
Επί δύο ώρες ταλαιπωρήθηκε το επιβατικό κοινό εξαιτίας μιας φάρσας INTIME

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Η κίνηση των συρμών διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς.  

Προηγήθηκε απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών, καθώς απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβες στους σταθμούς του Μετρό σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι, προκάλεσε την εκκένωση όλων των σταθμών και τη διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή 2 και 3, ενώ μερική διακοπή λειτουργίας υπήρξε και στην γραμμή 1 (ΗΣΑΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 16:00 σε ιστοσελίδα και ανέφερε ότι θα εκραγεί βόμβα στο Μετρό του Συντάγματος και στο Μοναστηράκι.

Άμεσα έσπευσαν αστυνομικοί για να εκκενώσουν τους σταθμούς, ενώ πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έλεγξαν τους δύο σταθμούς μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η αστυνομία ζήτησε και την εκκένωση του Κέντρου Ελέγχου που βρίσκεται στο Σύνταγμα και για τον λόγο αυτό εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό, ενώ οι συρμοί παρέμειναν στις αποβάθρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Σας ενημερώνουμε, ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στους σταθμούς «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» & «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες δίχως επιβάτες.

Στη Γραμμή 1 του Μετρό, η κυκλοφορία διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο & Ομόνοια – Κηφισιά. Αναμένεται εντός ολίγου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.»

Η κυκλοφορία στις γραμμές του Μετρό και τον ΗΣΑΠ αποκαταστάθηκε περίπου δύο ώρες μετά το συμβάν.

Τόσο το «έμφραγμα» που σημειώθηκε στο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς με το οποίο μετακινείται η συντριπτική πλειονότητα του επιβατικού κοινού, όσο και η βροχή, συνέβαλαν ώστε να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ