ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο δολοφόνος της 55χρονης

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο δολοφόνος της 55χρονης
Ο 56χρονος oμολόγησε την πράξη του και την Τετάρτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα INTIME NEWS

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών θα οδηγηθεί αύριο ο 56χρονος ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, σε μια ανατροπή της αρχικής εκτίμησης ότι η 55χρονη είχε δολοφονηθεί από γυναίκα (την πεθερά της) έξω από το ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την 17η γυναικοκτονία στη χώρα μας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, καλυμμένος με μακρύ πανωφόρι και κουκούλα, μπήκε σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο και με χρήση κυνηγετικής καραμπίνας, τραυμάτισε θανάσιμα την 55χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο 56χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, εντοπίστηκε το μεσημέρι σε οικισμό στην περιοχή των Διαβατών, ενώ υπέδειξε, στους αστυνομικούς, σημείο στο Καλοχώρι όπου είχε κρύψει το όπλο.

Πρόκειται για πλήρη ανατροπή της υπόθεσης, με τις αρχικές μαρτυρίες ότι ο δράστης ήταν γυναίκα κι ότι αυτή ήταν η πεθερά του θύματος, να διαψεύδονται.

O 56χρονος εν διαστάσει σύζυγος που διέμενε στα Τρίκαλα, φέρεται να πυροβόλησε την 55χρονη με καραμπίνα, επειδή τον είχε εγκαταλείψει και μετέβη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 56χρονος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, φορούσε μακρύ μπουφάν με κουκούλα και πιθανόν η αμφίεσή του να μπέρδεψε τους μάρτυρες, οι οποίοι ανέφεραν ότι η 55χρονη πυροβολήθηκε έξω από κατάστημα από «μια άλλη γυναίκα που της είχε στήσει καρτέρι».

Σύμφωνα με το voria.gr, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώθηκαν από την αρχή στον εν διαστάσει σύζυγο, ο οποίος χθες ομολόγησε το έγκλημα και συνελήφθη.

Πρόκειται για την 17η γυναικοκτονία στη χώρα μας μέσα στο 2021, με την 55χρονη να δέχεται τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα και τον δράστη να τρέπεται σε φυγή.

Η μαρτυρία του αδελφού του θύματος

Όπως δήλωσε χθες ο αδελφός του θύματος, Γιώργος Φουντούνας, η αδερφή του πήγαινε να πάρει ψωμί από το ζαχαροπλαστείο – πρατήριο που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο υγείας, όταν εκείνη τη στιγμή ένα άτομο που κατέβηκε από αυτοκίνητο πυροβόλησε εναντίον της με καραμπίνα τουλάχιστον τρεις φορές, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

Ο ίδιος ενημερώθηκε πως κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 55χρονης γυναίκας και συνελήφθη ο 56χρονος εν διαστάσει σύζυγός της.

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Πρόληψης - Καταστολής της Εγκληματικότητας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 55χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες (14-12-2021), στην περιοχή της Νέας Μαδύτου.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο 56χρονος ημεδαπός εν διαστάσει σύζυγός του θύματος, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (14-12-2021) σε οικισμό στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, ενώ υπέδειξε σημείο σε αγροτική περιοχή του Καλοχωρίου, όπου είχε κρύψει επιμελώς το μέσο τέλεσης του εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, καλυμμένος με μακρύ πανωφόρι και κουκούλα, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Νέας Μαδύτου και με χρήση κυνηγετικής καραμπίνας, τραυμάτισε την 55χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ