ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Αθηνών: Δύο μήνες με νέα διοίκηση - Ικανοποιημένοι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι 

Γηροκομείο Αθηνών: Δύο μήνες με νέα διοίκηση - Ικανοποιημένοι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι 
Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών είναι ενθαρρυντικά, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΝΤΙΜΕ

Αίσθηση αισιοδοξίας στους εργαζομένους του Γηροκομείου Αθηνών, δημιουργεί η συμπλήρωση του πρώτου διμήνου, από την ανάληψη της νέας προσωρινής διοίκησης, με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του (ΣΕΓΑ).

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ενθαρρυντικά, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γηροκομείου Αθηνών και παραθέτει:

  • Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας εγκρίθηκαν, η επιχορήγηση του Γηροκομείου μας με 250.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενουμένων τροφίμων και των αμοιβών του προσωπικού και η παροχή 11 τόνων πετρελαίου, για τις ανάγκες θέρμανσης των φιλοξενουμένων μας.
  • Προσφέρθηκε από τη Διεύθυνση Διοίκησης του Δήμου, απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών λόγω covid-19, καθώς και γραφική ύλη.
  • Με τη φροντίδα της Προέδρου του Δημοτικού Βρεφοκομείου κυρίας Ινές Λυκούδη και τη συνδρομή της Προέδρου του ΚΥΑΔΑ κυρίας Μελίνας Δασκαλάκη, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση των τροφίμων μας και ιδιαιτέρως κατά την περίοδο των εορτών.
  • Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Καθαριότητας και της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, καθαρίστηκε ο χώρος του Γηροκομείου από ξερά χόρτα και τα ογκώδη αντικείμενα, ενώ απολυμάνθηκαν και όλοι οι εσωτερικοί χώροι.
  • Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, με μέριμνα των Υπηρεσιών του Δήμου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε ο εορταστικός στολισμός των χώρων, γεγονός που έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους φιλοξενούμενους, αλλά και στο προσωπικό μας.
  • Προς εξασφάλιση οικονομικών πόρων και πηγών χρηματοδότησης του Σωματείου μας, συστήθηκαν ήδη και λειτουργούν, η Επιτροπή μισθώσεως ακινήτων και η Επιτροπή εγγραφής νέων τροφίμων.
  • Δρομολογήθηκε η επισκευή και συντήρηση κτιρίων από χορηγούς συμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης του καφενείου
  • Απετράπη, με τη συνδρομή της Διοίκησης του Γηροκομείου, του Γενικού Διευθυντή και της Νομικής Υπηρεσίας, ο επικείμενος πλειστηριασμός ακινήτου στις 22/11/2021.
  • Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας-αποτύπωσης της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης του Γηροκομείου, από επαγγελματίες ορκωτούς λογιστές που προφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
  • Επίσης ειδικοί τοπογράφοι-μηχανικοί εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν το έργο του έλεγχου των καταχωρημένων στο Κτηματολόγιο ακινήτων του Γηροκομείου, εθελοντικά.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΓΑ κυρία Πελαγία Κουτελά, «τέλος, χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρου Χαμακιώτη, ο οποίος με την αρωγή και συνδρομή του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και των συναρμοδίων Υπουργείων, προωθεί άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για την άντληση οικονομικών πόρων από την περιουσία του Γηροκομείου μας, από επιχορηγήσεις και δωρεές για την οικονομική στήριξη του, για την απρόσκοπτη καταβολή κατά προτεραιότητα των αμοιβών των εργαζομένων και την εύρυθμη λειτουργία του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ