ΕΛΛΑΔΑ

Προϋπολογισμός 2022: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στο Σύνταγμα από ΚΚΕ, ΠΑΜΕ και συνδικάτα

Προϋπολογισμός 2022: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στο Σύνταγμα από ΚΚΕ, ΠΑΜΕ και συνδικάτα
«Ο κρατικός προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση, φέρνει καινούρια μέτρα στήριξης και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών», αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του. INTIME NEWS ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για τις 18:00 σήμερα, Πέμπτη έχει προγραματιστεί στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα των εργαζομένων «ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η κατάθεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που προηγήθηκε, συμπληρώνει το νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη αλλά και τους υπόλοιπους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν στο φόντο των έκτακτων αναγκών της πανδημίας», προστίθεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα για τη συγκέντρωση

Το «παρών» στο Σύνταγμα αναμένεται να δώσει και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση, φέρνει καινούρια μέτρα στήριξης και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών», προσθέτει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει το ΠΑΜΕ «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες.
  • Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ