ΕΛΛΑΔΑ

Γρεβενά: Νέες αποκαλύψεις για τον 59χρονο - Βίασε τη μητέρα του προτού τη δολοφονήσει

Γρεβενά: Νέες αποκαλύψεις για τον 59χρονο - Βίασε τη μητέρα του προτού τη δολοφονήσει
Από τη νεκροψία της 89χρονης στα Γρεβενά προέκυψαν πτυχές σεξουαλικής κακοποίησης κατά φύσιν που έγιναν προθανάτια INTIME

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στο Κοσμάτι Γρεβενών με θύμα μια 83χρονη που φέρεται να δολοφόνησε ο 59χρονος γιος της.

Όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές στη Voria.gr, ο μητροκτόνος είχε βιάσει τη μητέρα του προτού τη δολοφονήσει. Συγκεκριμένα, από τη νεκροψία προέκυψαν πτυχές σεξουαλικής κακοποίησης κατά φύσιν που έγιναν προθανάτια. Η αιτία του θανάτου της γυναίκας ήταν πνιγμός στον λαιμό.

Σημειώνεται πως ο δράστης είναι βαριά ψυχιατρικά άρρωστος, ενώ φέρεται το ίδιο μοτίβο που ακολούθησε στη δολοφονία της μητέρας του να είχε ακολουθήσει και όταν είχε δολοφονήσει και τη γιαγιά του πριν από μερικά χρόνια.

Ο 59χρονος, μάλιστα, μετά τη δολοφονία φαίνεται πως καθάρισε, έπλυνε και έντυσε τη μητέρα του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ο δράστης είχε δολοφονήσει και τη γιαγιά

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης που συνελήφθη, είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του το 1993.

Για εκείνο το έγκλημα είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί. Αποφυλακίστηκε ωστόσο, άγνωστο μέχρι στιγμής πότε, ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι' αυτό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο 59χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως οδηγήθηκε στο αποτρόπαιο έγκλημα γιατί η μητέρα του … έκαψε το φαγητό.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 83χρονης κάνουν λόγο για «ασφυκτικό θάνατο από συμπίεση λαιμού».

Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος γύρω στο μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο 59χρονος φέρεται να απευθύνθηκε σε Γραφείο Τελετών για να δρομολογήσει την κηδεία της άτυχης ηλικιωμένης αναφέροντας μάλιστα ότι επρόκειτο περί αιφνίδιου θανάτου.

Οι κινήσεις του όμως κίνησαν υποψίες και τελικά παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή που αποκάλυψε το έγκλημα. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη σύλληψή του.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς της Ασφάλειας Γρεβενών ο 59χρονος φαίνεται κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ να κατέθεσε ότι δεν θυμάται τί έκανε. Οδηγείται στην εισαγγελέα πρωτοδικών Γρεβενών για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ