ΕΛΛΑΔΑ

«Θεματοφύλακες»: Οκτώ προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη - Είχαν μετατρέψει σε περιπολικά τα ΙΧ τους

«Θεματοφύλακες»: Οκτώ προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη - Είχαν μετατρέψει σε περιπολικά τα ΙΧ τους
Οι αρνητές είχαν μετατρέψει τα αυτοκίνητά τους σε περιπολικά βάζοντας φάρους στην οροφή τους. ΙΝΤΙΜΕ

Έφοδο σε αγρόκτημα έξω από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε συγκεντρωθεί ομάδα αρνητών πραγματοποίησε η αστυνομία, προχωρώντας σε οκτώ προσαγωγές και στην κατάσχεση τριών οχημάτων.

Είχαν μετατρέψει τα αυτοκίνητά τους σε περιπολικά βάζοντας φάρους στην οροφή τους. Στο βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξαν οι ίδιοι φαίνεται ένα κομβόι πέντε αυτοκινήτων που έχει κάνει στάση, στο δρόμο προς Πύργο.

Οι αυτοαποκαλούμενοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος ανέπτυξαν δράση σε όλες τις πόλεις της χώρας, με την αστυνομία να σαρώνει τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο προσπαθώντας να τους χαρτογραφήσει. Η πρωτοφανής αρπαγή του Γυμνασιάρχη στην Πιερία ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πολύ καιρό πριν, πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις με αντιεμβολιαστικά κηρύγματα και εντολές για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η οργάνωση δείχνει ότι έχει ιεραρχία, καθώς πρόσωπο που εμφανίζεται ως αρχηγός φανατίζει τα μέλη της και δίνει τις εντολές.

Το ίδιο πρόσωπο τους ζητάει να οργανωθούν, συγκεντρώνοντας τις μηνύσεις τους, προσπαθώντας να τους πείσει ότι οι αντιεμβολιαστικές θεωρίες έχουν νομικό υπόβαθρο.

Τα στελέχη της αστυνομίας εκτιμούν ότι οι αντιεμβολιαστές μιμούνται τους Αμερικανούς αρνητές, όπως προκύπτει από τα προφίλ των αυτοαποκαλούμενων Θεματοφυλάκων του Συντάγματος στα social media.

Αίσθηση προκαλεί ανάρτηση μέλους της ομάδας που σχολιάζει την είδηση ότι στην Αυστρία αντιεμβολιαστές απειλούν με ένοπλο ξεσηκωμό.

Στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε αγρόκτημα όπου είχαν συγκεντρωθεί για άγνωστο λόγο αρνητές. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τρία οχήματα που έφεραν διακριτικά που ανέγραφαν «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν οχτώ άτομα που μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ