ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Σερβίας: Εμείς δεν κλείσαμε τα σύνορα στους πρόσφυγες

Πρόεδρος Σερβίας: Εμείς δεν κλείσαμε τα σύνορα στους πρόσφυγες
Fonh.gr

«Η Σερβία δεν έκλεισε ποτέ τα σύνορα της, δεν έστησε ποτέ φράκτη. Αν υπάρχει ένα μέρος των προσφύγων που η Ευρώπη δεν θέλει να μπουν, τότε η Σερβία ούτε μπορεί να τους αφήσει, ούτε μπορεί να τους κρατήσει στη χώρα. Περισσότερο κινδυνεύει η Ελλάδα που πρέπει να λύσει το θέμα αυτό με τις Βρυξέλλες», δήλωσε για προσφυγικό από τις Σέρρες ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τομισλαβ Νίκολιτς.

Για την είσοδο της Σερβίας στην Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η χώρα του βρίσκεται στο δρόμο για την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη. Επιδιώκει διακαώς την ένταξη και λόγω του κεφαλαίου με το Κόσσοβο. Εάν η Ε.Ε. αποφασίσει ότι το κεφάλαιο αυτό θα κλείσει με την ανακήρυξη του Κοσσόβου ως κράτους τότε η Σερβία δεν θα είναι ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ξεκαθάρισε ότι η Σερβία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Για το θέμα της ανάπτυξης ο κ. Νικόλιτς υποστήριξε ότι ελληνικές επενδύσεις έχουν γίνει στη Σερβία, αλλά η χώρα του προσπαθεί να βγει από την οικονομική κρίση.

Ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Πέτρος Αγγελίδης απηύθυνε χαιρετισμό προς τον Πρόεδρο της Σερβίας και στη συνέχεια τον ενημέρωσε ότι, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σερρών προσφέροντας του το κλειδί της πόλης. «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εδώ τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, είναι μεγάλη τιμή. Τον ευχαριστούμε θερμά που δέχθηκε το κάλεσμα μας και μάς επισκέφθηκε, διότι οι σχέσεις Σερβίας και Ελλάδας έχουν μεγάλη ιστορία», ανέφερε ο κ.Αγγελίδης.

Σε συνεργασία με το fonh.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ