ΕΛΛΑΔΑ

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι
Παλαιότερη φωτογραφία από συγκέντρωση μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που διαμαρτύρονται ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξω από το εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με απόφαση της διοίκησής της.

Η ΟΙΥΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις οκτώ (8) Κυριακές του έτους, που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, τους διατηρεί εντελώς άθικτους, με τους οποίους επιτρέπεται η χωρίς όρια ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι κατά την περίοδο του Πάσχα, οι εμποροϋπάλληλοι θα αναγκαστούν να εργαστούν δύο Κυριακές (στις 24/4 και στις 8/5), όπου για μια ακόμα φορά θα μείνουν απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία τους.

Η ΟΙΥΕ, μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη γενικευμένη επιβολή των ελαστικών μορφών εργασίας, στους μισθούς φτώχειας και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στον ελεύθερο χρόνο.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 24 Απρίλη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων έχει οριστεί στο Σύνταγμα και στην οδό Ερμού, στις 11.00 π.μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ