ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζεται το λιμάνι του Πειραιά για την έξοδο του Πάσχα

Ετοιμάζεται το λιμάνι του Πειραιά για την έξοδο του Πάσχα
Φωτό αρχείου CNN Greece

Στο επιβατικό κοινό και όσους ταξιδέψουν για τις διακοπές του Πάσχα αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα ο σταθμός στην πύλη Ε-2 από τον οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα η μετακίνηση των μεταναστών και προσφύγων προς την Πέτρινη Αποθήκη και την πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην σημερινή καταμέτρηση που έγινε από το λιμενικό σώμα, οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται συνολικά σε 3.280 άτομα, εκ των οποίων 1760 διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 και 1520 στην Πέτρινη Αποθήκη.

Η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, αναμένεται να επαναληφθεί αύριο, αλλά και την Πέμπτη, ανάλογα με την εξέλιξη εργασιών σε έργα υποδομής, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Συμπλοκή μεταναστών

Μικρής έκτασης συμπλοκή μεταξύ ομάδας μεταναστών Αφγανικής υπηκοότητας σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της γεφυροπλάστιγγας του Ο.Λ.Π. στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Ο τραυματίας συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο "ΤΖΑΝΕΙΟ" Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πειραιά , για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προσήχθησαν για το συμβάν δύο Αφγανοί μετανάστες στο Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ