ΕΛΛΑΔΑ

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
Η επίμαχη μελέτη των δύο καθηγητών εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αντικείμενο της μεγάλης έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού αποτελεί πλέον και η πρόσφατη επιστημονική μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα - Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ στο ΕΣΥ, η δημοσιοποίηση της οποίας στο περιοδικό «Scandinavian Journal of Public Health» προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις.

Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη του καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Θεόδωρου Λύτρα, η θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 αυξάνεται από 25% έως 57% ανάλογα με την πληρότητα των ΜΕΘ, ποσοστό που εξαρτάται και από το αν οι ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εντός ή εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Η επίμαχη μελέτη των δύο καθηγητών εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση της βασιμότητας του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου, είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως αυτή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη μελέτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ