ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακή δορυφορική φωτογραφία της Αθήνας από ύψος 786 χιλιομέτρων

Εντυπωσιακή δορυφορική φωτογραφία της Αθήνας από ύψος 786 χιλιομέτρων
Ο φακός του Copernicus αποτύπωσε την εικόνα της Αθήνας και ενός μέρους της Αττικής από ύψος 786 χιλιομέτρων (Φωτογραφία αρχείου) ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μια εντυπωσιακή δορυφορική φωτογραφία της Αθήνας τράβηξε ένας από τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους Copernicus Sentinel-2.

 

Ο φακός του Copernicus αποτύπωσε την εικόνα της Αθήνας και ενός μέρους της Αττικής από ύψος 786 χιλιομέτρων, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-6 «Michael Freilich»

Ένας από τους πιο εξελιγμένους δορυφόρους παρατήρησης της Γης, είναι και ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-6 «Michael Freilich».

Ο δορυφόρος, ο οποίος αποτελεί τμήμα του προγράμματος Παρατήρησης της Γης Copernicus της ΕΕ, διαθέτει ένα υψoμετρικό ραντάρ με το οποίο μπορεί να χαρτογραφεί την τοπογραφία της επιφάνειας της θάλασσας. Παρέχει έτσι πολύτιμα δεδομένα για την επιστήμη του κλίματος και για τη χάραξη πολιτικών σχετικά με την κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων συμβάλλοντας στην προστασία εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε ευάλωτες παράκτιες περιοχές.

Επίσης, ο δορυφόρος παρέχει πληροφορίες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις θαλάσσιες και τις καιρικές προβλέψεις.

Ο Sentinel-6 κινείται σε ύψος 1.300 χιλιομέτρων από τη Γη και θα «σαρώνει» έως και το 95% των ωκεανών κάθε 10 ημέρες. Λαμβάνοντας συνεχείς μετρήσεις της επιφάνειας της θάλασσας και του ύψους των κυμάτων, καθώς και της ταχύτητας του ανέμου, θα παρέχει επίσης πληροφορίες ασφάλειας για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και μεταφορές.

Ο νέος δορυφόρος θα λειτουργεί παράλληλα με τους άλλους δορυφόρους Sentinel στο πλαίσιο του Προγράμματος Copernicus.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ