ΕΛΛΑΔΑ

Υποσχέσεις δημάρχων για τελετή αφής στην Ολυμπία χωρίς σκουπίδια

Υποσχέσεις δημάρχων για τελετή αφής στην Ολυμπία χωρίς σκουπίδια
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση κατοίκων στον Πύργο,που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου 2015. Διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα των σκουπιδιών, οι αγανακτισμένοι πολίτες αναποδογύρισαν κάδους απορριμάτων και άφησαν σακούλες μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, στην κεντρική πλατεία EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Οι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας, για την αυριανή τελική πρόβα και την μεθαυριανή τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας, δεν θα δουν απορρίμματα στους δρόμους.

Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Ειδικότερα, όπως είπε στο πρακτορείο ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, «οι τρεις είσοδοι της Αρχαίας Ολυμπίας, η ίδια η πόλη, αλλά και οι όμορες κοινότητες είναι χωρίς απορρίμματα», προσθέτοντας ότι τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν 450 τόνοι στον ΧΥΤΑ της Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Όσον αφορά στον δήμο Πύργου, ο Γαβρίλης Λιατσής σημείωσε ότι όλη διαδρομή από τον Πύργο προς την Αρχαία Ολυμπία θα είναι απόλυτα καθαρή.

«Έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε όλα τα απορρίμματα μέσα από την πόλη του Πύργου», είπε ο κ. Λιατσής, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν ακόμα απορρίμματα σε περιφερειακά σημεία του Πύργου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ