ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Επιδείνωση τα επόμενα 24ωρα - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Καιρός - Αρναούτογλου: Επιδείνωση τα επόμενα 24ωρα - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα
Το Σάββατο, η Αττική θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία με βροχή από το πρωί, ενώ θα χιονίσει πάνω από τα 300 με 400 μέτρα INTIME

Άστατος θα είναι ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, με τις περισσότερες βροχές να σημειώνονται σε όλη τη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ υπογραμμίζει ότι χιόνια θα εντοπίζονται στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου πάνω από τα 1.700 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα έχει «ανοίγματα» και τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Μάλιστα, ανήμερα των Χριστουγέννων, θα έχουμε πολλές ομίχλες σε αρκετές περιοχές.

Το πρωί του Σαββάτου (18/12) η δυτική Ελλάδα θα έχει ηλιοφάνεια, ενώ στη Μαγνησία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την κεντρο-νότια Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος με βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονόνερο και χιονόπτωση θα σημειωθεί στα 200 με 300 μέτρα. Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος, με βροχές και καταιγίδες. Στην Κρήτη έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα κεντρο - βορειοδυτικά τμήματα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου.

Η Αττική, θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία με βροχή από το πρωί κατά διαστήματα ενώ θα χιονίσει πάνω από τα 300 με 400 μέτρα. Πιο πυκνές αναμένονται να είναι οι χιονοπτώσεις στις πιο βόρειες - βορειοδυτικές περιοχές. Μετά το μεσημέρι, ίσως υπάρξει κάποια καιρική ανάπαυλα κυρίως στο κεντρικό κομμάτι της Αττικής. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα σημειωθούν τοπικά αυξημένες συννεφιές χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ