ΕΛΛΑΔΑ

«Κάρμελ»: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Πελοποννήσου - Πού χρειάζονται αλυσίδες

«Κάρμελ»: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Πελοποννήσου - Πού χρειάζονται αλυσίδες
Πυκνό χιόνι σε πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο Κορινθίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας (Φωτογραφία από τα χιόνια στα Καλάβρυτα) pelop.gr

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου Πελοποννήσου, εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ».

Ειδικότερα:

Στην Αρκαδία, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία από το 20ο έως το 35ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λεωνιδίου - Κοσμά. Επίσης από το 25ο έως το 42ο χιλιόμετρο της οδού Λεονιδιου - Πελετών-Μαρίου.

Στην Κορινθία στη επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρα-Καδτάνης (από το 16ο χιλιόμετρο) και από το 4ο έως το 14ο χιλιόμετρο στην οδό Γκούρας-Γρεβενίου.

Στη Μεσσηνία με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, από το 32ο έως το 42ο χιλιόμετρο Καλαμάτας-Σπάρτης, μέσω Ταΰγέτου.

Mε χιονοπτώσεις ξύπνησαν οι κάτοικοι στα Καλάβρυτα χωρίς ωστόσο να υπάρξει χιονόστρωση στο κέντρο της πόλης. Πιο πυκνό είναι το χιόνι σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, σύμφωνα με το pelop.gr.

Στην Εθνική Οδό Πούντας – Καλαβρύτων χιονίζει στο ύψος του Μέγα Σπηλαίου ενώ στην Καλαβρύτων-Κλειτορίας η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους κεντρικούς οδικούς άξονες, ρίχνοντας αλάτι στα σημεία που αρχίζει να πιάνει το χιόνι.

Σφοδρές χιονοπτώσεις στη χώρα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κρύο, βροχές και χιόνια έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ» στη χώρα με τα φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έχει ξεκινήσει η χιονόπτωσησε πολλές και στα βόρεια προάστια της Αττικής με το τοπίο να είναι κατάλευκο σε Διόνυσο και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Κλειστοί δρόμοι και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Λόγω τη χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τέρμα της οδού Φυλής στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με την Τροχαία λόγω χιονόπτωσης-παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

α) Ε.Ο Αράχωβας-Επταλόφου απο 1 Χ.Θ έως 16 Χ.Θ και από τη διασταύρωση Σκαμνού 14 Χ.Θ έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
β) στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Στενής-Στροπονών Ευβοίας
γ) Ε.Ο. Καρπενησίου-Φούρνας-Καρδίτσας από 12 Χ.Θ θέση Βράχος έως θέση Ζαχαράκι
δ) Ε.Ο. Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας από 12 Χ.Θ έως 25 Χ.Θ
ε) Ε.Ο. Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου από 35 Χ.Θ έως 45 Χ.Θ

Χιονοθύελλα υπάρχει και σε Βίλια, Παρνασσό, Στενή Ευβοίας, Πήλιο και Λαμία, τη Βοιωτία και άλλες περιοχές.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας από το Windy:

Χιόνι συνεχίζει να πέφτει και στην Πάρνηθα:

Στους -6 βαθμούς το Πήλιο - Βρέχει στον Βόλο

Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, αλλά το πολύ δυνατό κρύο, αφού τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς, δεν επιτρέπει την παχιά χιονόστρωση και το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Κατά διαστήματα πολύ έντονοι είναι οι άνεμοι.

Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου - Ζαγοράς μέσω Χανίων,ενώ παράλληλα καθ' όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ριχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας,αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

Στο ανατολικό Πήλιο που αναμενόταν να πληγεί σφοδρότερα από την κακοκαιρία, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι "πνέουν ισχυροί άνεμοι από το βράδυ και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας,η χιονόπτωση συνεχίζεται με το χιόνι να πέφτει με τη μορφή ανεμίδων αλλά να είναι σπυρωτό".

Περισσότερο χιόνι έπεσε στην περιοχή της Τσαγκαράδας αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι "η κακοκαιρία πλήττει ηπιότερα τη Μαγνησία με παροδικές χιονοπτώσεις στο Πήλιο, κυρίως το ανατολικό, χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Σταυρό Πτελεού αλλά έχουμε σε ετοιμότητα, εφ' όσον χρειαστεί στη συνέχεια, δεκάδες αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Μηχανήματα έχουμε και σε όλα τα ακραία σημεία της Μαγνησίας,από το Πουρί και την Ανάβρα ως το Κεραμίδι".

Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου.

Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.

Μαρουσάκης: Σε ποιες περιοχές θα πέσει πολύ χιόνι

Μιλώντας στο CNN Greece o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, επιβεβαίωσε ότι η κακοκαιρία «Κάρμελ» μας επιφυλάσσει χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια το Σάββατο ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως μας λέει θα δημιουργηθούν στην Αττικο- Βοιωτία δηλαδή στα ορεινά της Αττικής και προς τη Βοιωτία, τα ορεινά και ημιορεινά Εύβοιας, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, και τα ορεινά της Κρήτης που θα δεχθούν το μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

Στα τάρταρα η θερμοκρασία

«Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση στο σύνολο της χώρας ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα δηλαδή την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια την Αττικο - Βοιωτία, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο και καταιγίδες μέσα στο Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της Κρήτης δε, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης και συνεχίζει:

«Αναμένουμε και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής, ενδεχομένως αύριο να έχουμε χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια».

Όσον αφορά τη πτώση της θερμοκρασίας, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι στην Αττική δεν φαίνεται να ξεπερνάμε τους 7 - 8 βαθμούς το μέγιστο στο κέντρο της πόλης και τους 3-5 στα βόρεια προάστια. .

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή για τις καταιγίδες προς τις Κυκλάδες και το νοτιο-ανατολικό Αιγαίο και στους πολύ θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι θα φθάσουν μέσα στο Αιγαίο ακόμη και τα 9 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ