ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Οι περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά - Οι κλειστοί δρόμοι

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Οι περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά - Οι κλειστοί δρόμοι
Χιόνια πέσανε και στα βόρεια της Αττικής ΙΝΤΙΜΕ

Πολλές περιοχές της χώρας ντύθηκαν στα λευκά καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα

Χιόνια πέσανε και στα βόρεια της Αττικής, ενώ κλειστός παραμένει η δρόμος προς την Πάρνηθα ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, από το ύψος της ταβέρνας Πίνδος.

Παράλληλα, λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλίας των Λαών στις Αχαρνές από το ύψος της οδού Φιλελλήνων προς Πάρνηθα και στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Σε ισχύ είναι και το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι χιονοπτώσεις έφτασαν μέχρι την Ιπποκράτειος Πολιτεία και τη λίμνη Μπελέσι, στα Βίλια, στην Παλιά Πεντέλη και την Πάρνηθα.

Άνοιξε μετά από δύο χρόνια το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα

«Στα λευκά» έχουν ντυθεί για τα καλά τα Καλάβρυτα. Το χιονοδρομικό άνοιξε και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες των εορτών.

Μεσσηνία

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στη Νέδουσα και τα γύρω ορεινά χωριά του Ταϋγέτου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, άρχισε η ελαφριά χιονόπτωση στην περιοχή της Νέδουσα που βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ.

Στους δρόμους βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Για μετακινήσεις επί Εθνικών Οδών συνίσταται η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων.

Με αλυσίδες η κίνηση στην ορεινή Κορινθία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Κάρμελ».

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται σε ορεινά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου απο το 16ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κιάτου – Γκούρας και απο το 4ο έως το 14ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γκούρας – Δερβενίου.

Φθιώτιδα: Σε ύφεση ο χιονιάς

Ο χιονιάς πέρασε από τη Φθιώτιδα και ο ήλιος που έκανε την εμφάνισή του το πρωί της Κυριακής, σε συνδυασμό με τα χιόνια στα ορεινά χωριά του νομού, δίνει τη δυνατότητα για όμορφες αποδράσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα LamiaReport, οι δρόμοι ειναι ανοιχτοί και δεν χρειάζονται πουθενά αλυσίδες στη Φθιώτιδα, ωστόσο στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν παγίδες, λόγω παγετού, γι' αυτό καλό θα ειναι να υπάρχουν αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ, για κάθε ενδεχόμενο.

Και στους άλλους νομούς της Στερεάς τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει.

Πάνω από 40 πόντοι χιονιού στην Καρυά Καμένων Βούρλων

Μεγάλη ποσότητα χιονιού έπεσε μέσα σε λίγες ώρες έπεσε στην Καρυά του Δήμου Καμένων Βούρλων. Σε υψόμετρο 736 μέτρων το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους με αποτέλεσμα το μηχάνημα του Δήμου Καμένων Βούρλων, να φτάσει με μεγάλη δυσκολία μέχρι την πλατεία του χωριού.

Το χιόνι ήταν πυκνό, από το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κάτι που σημαίνει ότι ο χιονιάς κατέβηκε σχεδόν στα 300 μέτρα, επιβεβαιώνοντας την πρώτη πρόβλεψη των μετεωρολόγων.

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Δείτε που χιονίζει τώρα μέσα από τις κάμερες του Forecast weather

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Πού έδειξε μείον 9 βαθμούς το θερμόμετρο

Παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9⁰C.

Συγκεκριμένα, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στον Άγιο Παύλο Ημαθίας με – 8,7 ⁰C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19/12, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ