ΕΛΛΑΔΑ

Οι δρόμοι του Πειραιά «πλημμύρισαν» με Αγιοβασίληδες στο 2ο «SANTΑ RUN PIRAEUS 2021»

Οι δρόμοι του Πειραιά «πλημμύρισαν» με Αγιοβασίληδες  στο 2ο «SANTΑ RUN PIRAEUS 2021»
Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην πόλη του Πειραιά. Δήμος Πειραιά

Πλήθος από Αγιοβασίληδες ξεχύθηκαν σήμερα, Κυριακή, στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, παίρνοντας μέρος σε ένα πρωτότυπο αγώνα δρόμου, στο «SANTA  RUN PIRAEUS 2021», που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην πόλη.

Στο πνεύμα των ημερών φόρεσαν τη στολή του Άι Βασίλη - του Αγίου που έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των παιδιών και των μεγάλων - και έτρεξαν με εκκίνηση την πλατεία Κοραή και τερματισμό το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας.

Στο τέλος της διαδρομής, οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο.

Tο «2ο SANTA RUN PIRAEUS 2021», το ξεχωριστό αυτό αθλητικό γεγονός, διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) με τη συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις Γειτονιές».

Κατά τη διοργάνωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για τη αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Πειραιάς γέμισε Αγιοβασίληδες στο ξεχωριστό αθλητικό δρομικό Piraeus Santa Run που διοργανώθηκε στην πόλη μας για ακόμη μια γιορτινή περίοδο.

Πολλά μπράβο σε όλους, μικρούς και μεγάλους, που αψήφησαν το κρύο και το ψιλόβροχο, φόρεσαν τη στολή του Άγιου Βασίλη και έτρεξαν στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, για να σκορπίσουν το μήνυμα της χαράς των Χριστουγέννων.

Στόχος μας με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας και εφέτος, είναι να δημιουργήσουμε αυτή τη δύσκολη εποχή που εξακολουθούμε να βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, μια ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα και ένα κλίμα αισιοδοξίας στην πόλη. Νιώθουμε ικανοποίηση για τη συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις μας, καθώς αυτό που σχεδιάσαμε αρέσει και έχει ανταπόκριση στους πολίτες.

Αυτό είναι και το νόημα των εορταστικών εκδηλώσεων. Συγχαρητήρια στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη διοργάνωση του «2ου Santa Run Piraeus» και στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά για την πολύτιμη υποστήριξή τους. Και του χρόνου να είμαστε καλά! Χρόνια πολλά!».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Είμαστε χαρούμενοι όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία, αλλά κυρίως για το ότι καταφέραμε φέτος να διοργανώσουμε ξανά το Santa Run. Αυτό το δρομικό έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και έναν μοναδικό σκοπό, να γεμίσει ο Πειραιάς χαρά και φως, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που τα έχουμε όλοι ανάγκη.

Ο Ο.Π.Α.Ν. είναι οι άνθρωποί του και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τους συνεργάτες μου και για τη δουλειά που κάνουν, δημιουργώντας μάλιστα τόσο επιτυχημένες δράσεις, που αφορούν όλους τους συμπολίτες μας.

Σε αυτή μάλιστα θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, που με τη δική του συνδρομή έγινε πραγματικότητα ένα τόσο μεγάλο δρομικό. Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Άγγελος Σάμιος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. μας βοηθάει στον δικό μας αγώνα, τον «Βαρτζάκειο δρόμο», που διοργανώνει ο Σύλλογος μας. Έτσι και εμείς με χαρά στηρίζουμε το «SANTA RUN», αυτή την ωραία διοργάνωση.

Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό το σκηνικό με τους Άγιους Βασίληδες στους δρόμους του Πειραιά, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες και ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, της πανδημίας.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ο κόσμος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό γενικότερα και φυσικά να προσέχουμε την υγεία μας. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο».

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα: https://christmasinpiraeus.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ