ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Δεν συζητείται ενδεχόμενο τέταρτης δόσης - Θα εξαρτηθεί από την Όμικρον

Θεμιστοκλέους: Δεν συζητείται ενδεχόμενο τέταρτης δόσης - Θα εξαρτηθεί από την Όμικρον
Πώς θα λάβουν πιστοποιητικό όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό INTIME

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, έδωσε ο  γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος παράλληλα μίλησε για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στους ενήλικες.

Όπως είπε από την ερχόμενη Τρίτη όσοι πολίτες έχουν κάνει δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο εξωτερικό και ακόμη μια δόση στην Ελλάδα θα μπορούν μέσω των ΚΕΠ να καταχωρούνται και να εκδίδουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για όσους όμως έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό δε θα εκδώσουν ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε λειτουργιά ψηφιακή πλατφόρμα για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο από τις 16 Ιανουαρίου, διεκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα επανέλαβε δε ότι από τις 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν πολλά νέα ραντεβού για τα παιδιά και ξεκαθάρισε ότι με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν τρίτη δόση.

Η Επιτροπή δεν συζητά ενδεχόμενο τέταρτης δόσης

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στους ενήλικες ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν συζητά κάτι τέτοιο, με έναν αστερίκο όμως, που έχει να κάνει με την μετάλλαξη Όμικρον και την εξέλιξη της. Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σε 3 με 4 εβδομάδες θα ξέρουμε περισσότερα για την νέα μετάλλαξη.

Σε ό,τι αφορούς στους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος υπογράμμισε ότι μετά τα νέα μετρά που ανακοινωθήκαν για τους άνω των 60 ετών, 125.000 πολίτες προγραμμάτισαν η έκαναν την πρώτη δόση και ακόμη 20.000 έχουν αιτηθεί εμβολιασμό κατ' οίκον.

Τέλος, επισήμανε ότι καθημερινά κλείνονται 15.000-20.000 νέα ραντεβού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ