ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος

Πέθανε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος
Screen Grab / YouTube

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος.

Είχε ενσαρκώσει μεταξύ άλλων τον ρόλο του Κίμωνα στην ταινία της δεκαετίας του ΄60 «Καλώς ήρθε το δολάριο».

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε το 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 στον κινηματογράφο. Οι ρόλοι που έχει παίξει ήταν χαρακτηριστικοί. Ωστόσο, ο ταλαντούχος ηθοποιός πέρα από την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη και κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την προσωπική του ζωή.

Η ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο» ήταν σταθμός στην καριέρα του, ωστόσο ο Ορφέας Ζάχος έχει παίξει σε πολλές ακόμη ταινίες, στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. «Η Κόμισσα της Κέρκυρας», «Ο Τζαναμπέτης», «Ο γεροντοκόρος», «Καπετάν φάντης μπαστούνι» και πολλές άλλες εμπορικές ελληνικές ταινίες τον είχαν μέσα στα δυνατά κάστ ηθοποιών.

Στην ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο» που άφησε εποχή η μόνη δουλειά που δεχόταν να αναλάβει ο Κίμωνας (Ορφέας Ζάχος), ήταν αυτή του νομάρχη. Για ένα διάστημα είχε χρηματίσει σε αυτό το αξίωμα και συνεπώς δεν ανεχόταν καμία άλλη θέση πιο κάτω από αυτήν.

Αξέχαστος ήταν και στο ρόλο του «Στέφανου» στην τανία της «Ζήλειας τα Καμώματα» αλλά και ως ξεχασιάρης αδελφός του Κωνσταντάρα στον «Τζαναμπέτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ